Home Muziek 3FM-dj’s Frank & Eva demonstreren vanuit bed in het Hiltonhotel

3FM-dj’s Frank & Eva demonstreren vanuit bed in het Hiltonhotel

De dj’s laten zich inspireren door Yoko Ono en John Lennon. Make love, not war!

3FM-dj’s Frank van der Lende en Eva Koreman laten zich inspireren door Yoko Ono en John Lennon met een speciale demonstratie vanuit bed voor de liefde, en tegen de avondklokrellen en het negatieve corona-nieuws. Vanuit de hotelkamer in het Hilton waar het legendarische duo in 1969 hun demonstratie voor vrede hield, maken Frank en Eva een speciale uitzending van hun middagshow. De dj’s roepen in deze tijden van rellen iedereen op om de straat af te gaan en het bed in te duiken. En dat hoef je niet alleen te doen! Via een Zoom-verbinding staan alle ‘demonstranten voor liefde’ thuis in verbinding met het bed van Frank en Eva in het Hiltonhotel. Verschillende gasten delen de liefde: zo speelt Douwe Bob live vanuit zijn eigen bed een toepasselijk nummer en geeft professor Erik Scherder een mini-college over geluk. Make love, not war! ‘Frank & Eva vanuit bed’ is vrijdag 29 januari te horen van 16.00 tot 19.00 uur bij BNNVARA op NPO 3FM.

Eva: ‘We kregen tijdens ons radioprogramma heel veel berichtjes van luisteraars: we kunnen die negatieve berichten over rellen en geweld niet meer horen! Toen riep Frank ‘Make love, not war’, en het idee voor een demonstratie vanuit bed was geboren.’

Frank: ‘Yoko Ono en John Lennon lagen in 1969 in dit bed in het Hiltonhotel tegen oorlog en voor liefde. Hun protest is in deze tijd weer helemaal actueel. Daarom organiseren wij aanstaande vrijdag een liefdevol protest vanuit het bekendste bed van de wereld. En iedereen kan er vanuit zijn of haar eigen bed bij zijn!’ Frank en Eva roepen iedereen op om vrijdag foto’s te plaatsen vanuit bed met de hashtag #vanuitbed. Via 3FM.nl/zoom kunnen mensen live vanuit bed bij de show zijn. 

Bron © NPO 3 FM foto: Annebel Eppinga