Home TV Nieuws TV BE Château Planckaert en De Planckies: volg de Franse avonturen van de warme...

Château Planckaert en De Planckies: volg de Franse avonturen van de warme familie

Humaninterestreeks waarin we de avonturen volgen van de kleinkinderen van de familie Planckaert in de unieke leefwereld van hun Franse kasteel. - Devon, Noa, Yukka, Iluna, Mageno en Elara verkennen het oude kasteel van hun familie en fantaseren over hoe zij het zouden inrichten. Van al dat dromen krijgen ze zin om hun eigen clubhuis in te richten en gaan op zoek naar de geschikte ruimte. Met liters verf, planken, vijzen en lampjes gaan ze aan de slag. Ook de jukebox mag in hun clubhuis niet ontbreken, maar er is één probleem: hoe krijgen ze dat loodzwaar ding op de bovenverdieping? De Planckies zouden de Planckies echter niet zijn, mochten ze hiervoor geen creatieve oplossing kunnen vinden.

Vanaf zondagavond 24 oktober kunnen de kijkers van Eén opnieuw genieten van de warmste familie van Vlaanderen. De pakkende avonturen van de familie Planckaert zijn vanaf dan te volgen in het nieuwe seizoen van Château Planckaert. Op Ketnet nemen in het nieuwe De Planckies kleinkinderen Iluna, Devon, Mageno, Noa, Yukka en Elara de kijkers mee in hun unieke leefwereld in hun Frans kasteel.

Château Planckaert: vanaf 24 oktober elke zondag om 20.00 uur op Eén en via VRT NU.

De Planckies: vanaf 27 oktober elke woensdag om 18.00 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Château Planckaert: een nieuwe thuis

In het nieuwe seizoen van Château Planckaert staat de familie voor een aantal grote uitdagingen. De renovatiewerken aan het kasteel hebben flinke vertraging opgelopen. De zware revalidatie van Junior na zijn motorongeval en de constante zorg voor mémé Clara brengen de verhuis van de familie naar Frankrijk in het gedrang. Maar voor Francesco, Stephanie en hun gezinnen is het een uitgemaakte zaak. Zij zetten een ware volksverhuis op poten en brengen alles in gereedheid om hun kinderen van het Franse onderwijs te laten genieten. Dat plan loopt echter niet van een leien dakje. 

Mageno en Devon dromen ervan om in de voetsporen te treden van hun grootvader Eddy. De jonge Planckaerts trainen dan ook gedisciplineerd om hun sportieve doel te bereiken. Devon moet zijn wielerambitie nog even opbergen want een aandoening aan zijn knie strooit roet in het eten. Een operatie dringt zich op. Ook Juniors sportieve ambities zijn niet verdwenen. Hij werkt keihard om zijn racedroom te realiseren en dat lijkt zijn vruchten af te werpen… Tot slot bereikt ook mémé Clara een nieuwe mijlpaal in haar leven: de kranige dame wordt 95 jaar. Dat kan de familie natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Château Planckaert: aflevering 6 (24/10)

Na zijn motorongeval heeft Junior het moeilijk en maakt hij zich zorgen over zijn been. Ook in Frankrijk wordt het spannend wanneer Iluna een kijkje gaat nemen bij haar mogelijk nieuwe school in de grote stad. Intussen wordt de vervallen serre onder handen genomen en wordt er nieuw leven in geblazen. De kinderen steken dan weer de handen uit de mouwen voor hun clubhuis en willen een eigen plekje maken. Christopher en Francesco starten aan de bouw van de beruchte uilenkotjes, maar doen eerst een vreemde ontdekking in hun kraanmachine.

Château Planckaert: aflevering 7 (31/10)

Mageno en Devon zetten de eerste stappen in hun wielercarrière en gaan langs bij een sportdokter. De conditie van Mageno wordt al meteen op de proef gesteld bij zijn allereerste koers in België. Ook Junior zet alles op alles om zo snel mogelijk terug te kunnen racen en revalideert goed verder. Voor Eddy en Christa lijkt een verhuis naar Frankrijk er nog niet meteen in te zitten, maar voor de anderen wordt het stilaan werkelijkheid. Francesco brengt een volgeladen aanhangwagen mee en laat geen enkel plekje onbenut. In het kasteel zorgen hij en Christopher voor een lichtpuntje.

Château Planckaert: aflevering 8 (7/11)

De Planckaerts krijgen onverwacht hoog bezoek op het kasteel. Mageno traint samen met zijn vader Christopher voor zijn eerste koers op Franse bodem en maakt de wedstrijd voor zijn supporters wel erg spannend. Terwijl Christopher en Francesco voor een uitdaging staan met de schouwen in het kasteel, rekenen Stephanie en Magali af met een drukke zomerplanning. In de Ardennen genieten Eddy, Christa en Junior dan weer van een gezellig en welgekomen etentje buitenshuis, maar de rust wordt plots verstoord door een telefoontje.

De korte inhouden van de volgende afleveringen worden via de programmakolommen verspreid.

De Planckies

Op Ketnet treden de Planckaert-kleinkinderen vanaf woensdag 27 oktober in de schijnwerpers: in De Planckies nemen Iluna, Devon, Mageno, Noa, Yukka en Elara de kijkers mee in hun unieke leefwereld in hun Frans kasteel. Ze beleven tal van avonturen op het domein en duiken samen de natuur in. Weg van de bewoonde wereld laten ze hun fantasie de loop, maar staan ze ook met twee voeten op de grond en helpen hun (groot)ouders met de verbouwingen. Iedere aflevering beleeft de inspirerende bende een nieuw avontuur. Deze Ketnet-reeks vertelt het verhaal van Vlaanderens favoriete familie, door de ogen van de kinderen en werpt een unieke, frisse blik op de nieuwe wending in hun leven. Een clubhuis bouwen, een poolparty organiseren, een muziekoptreden geven en het spotten van wilde dieren op hun domein: De Planckies verleggen elke keer opnieuw hun grenzen en verbluffen jong en oud met hun enthousiasme en inventiviteit.  

Humaninterestreeks waarin we de avonturen volgen van de kleinkinderen van de familie Planckaert in de unieke leefwereld van hun Franse kasteel. – Devon, Noa, Yukka, Iluna, Mageno en Elara verkennen het oude kasteel van hun familie en fantaseren over hoe zij het zouden inrichten. Van al dat dromen krijgen ze zin om hun eigen clubhuis in te richten en gaan op zoek naar de geschikte ruimte. Met liters verf, planken, vijzen en lampjes gaan ze aan de slag. Ook de jukebox mag in hun clubhuis niet ontbreken, maar er is één probleem: hoe krijgen ze dat loodzwaar ding op de bovenverdieping? De Planckies zouden de Planckies echter niet zijn, mochten ze hiervoor geen creatieve oplossing kunnen vinden.

Wie zijn de Planckaert kleinkinderen?

Elara is de jongste telg van de Planckies en de jongste dochter van Stephanie en Christopher. Ze is 6 jaar en heeft één zus, Iluna en één broer, Mageno. Ook al is ze de jongste en de kleinste van de bende, ze is niet op haar mondje gevallen en gaat geen enkel avontuur uit de weg. Deze pittige jongedame houdt van roze, zingen en dansen en waant zich een echte prinses in Frankrijk.

Mageno is een coole, stoere tiener van bijna 14 jaar. Zijn achternaam is Timmerman en die heeft hij duidelijk niet gestolen. Met hout en enkele schroeven bouwt hij de mooiste meubels: van tafels en stoelen tot zetels en bureaus. Ook op de fiets laat hij een knap staaltje talent zien. Hij heeft een grote wielerdroom en hoopt in de voetsporen van zijn opa Eddy Planckaert te kunnen treden.

Iluna is 16 en de bolleboos van de familie. Ze studeert Latijn-Grieks. De Planckies kunnen altijd op haar rekenen en niets is haar te veel, behalve vroeg opstaan. Ze is erg muzikaal: ze zingt en schrijft haar eigen liedjes en is een grote pianovirtuoos. 

Yukka is de spring-in-‘t-veld van de groep en de jongste zoon van Francesco en Magali. Deze 11-jarige speelvogel plaagt graag zijn broer Devon en zijn zus Noa. Ook laat hij graag zijn fantasie de vrije loop en houdt hij van drummen, vissen en de natuur.

Noa is een 13-jarige rustige meid, maar onderschat haar niet. Ze heeft heel wat in haar mars. Geef haar een penseel en wat verf en ze tovert elk blanco doek om tot een ware Picasso. Ook op de koersfiets kan ze haar mannetje staan en op muzikaal vlak leeft ze zich uit als gitarist en zangeres.

Devon is 15 jaar en de handige harry van de Planckies. Elektriciteit, auto’s, moto’s, schrijnwerkerij, … niets is hem te moeilijk. Hij is van alle markten thuis en weet van aanpakken. Net als zijn neef Mageno heeft hij de koersmicrobe te pakken en wil hij een wielercarrière opbouwen. 

Château Planckaert: vanaf 24 oktober elke zondag om 20.00 uur op Eén en via VRT NU.

De Planckies: vanaf 27 oktober elke woensdag om 18.00 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Bron en foto © VRT