Home Nieuws Sport Nieuws Andere Tijden Sport over de schoonheid van het skispringen

Andere Tijden Sport over de schoonheid van het skispringen

© NTR

Nederland: het platste land ter wereld. Geen wonder dat we nauwelijks een rol van betekenis spelen in de wondere wereld van het skispringen. We kennen het van Nieuwjaarsdag en van Eddie Edwards, de Britse skispringer die op zijn geheel eigen wijze furore maakte als ‘Eddie the Eagle’.

In die tijd, de jaren 80, wordt een Nederlandse student verliefd op de schans. Zijn naam: Gerrit Jan Konijnenberg. Zijn droom: vliegen op de Olympische Spelen. Vol passie stort hij zich op dat doel. Tegen de stroom in, met vallen en opstaan, als pionier uit de Lage Landen. Maar ook vechtend tegen de strenge eisen van het NOC.

De laatste nieuwe aflevering van Andere Tijden Sport in aanloop naar de Olympische Winterspelen gaat over de droom van Gerrit Jan Konijnenberg, The Flying Dutchman. Andere Tijden Sport brengt hem en zijn kompaan van die tijd, Eddie the Eagle, bovendien weer samen: een bijzondere ontmoeting.

Zondag 30 januari, 22.25 uur, NPO 1 – Andere Tijden Sport (NOS/NTR): Gerrit Jan Konijnenberg: The Flying Dutchman. Presentatie: Tom Egbers.

Bron en foto © NTR

Vorig artikelStart nieuw seizoen Brommer op zee met Marieke Lucas Rijneveld en Alex Boogers
Volgend artikelOnderzoek radar: Energiebemiddelaars hebben lak aan nieuwe belwet: 61% toch gebeld
Ik ben de eigenaar van Planetzone