Home Nieuws Film nieuws Amazon Prime januari 2021 releases

Amazon Prime januari 2021 releases

We nemen wat releases van amazon Prime voor januari 2021 onder de loep

American Gods S3
11 januari 2020

American Gods is het legendarische verhaal van een onvermijdelijke oorlog tussen de mythologische Oude Goden en de technologische Nieuwe Goden. Ricky Whittle speelt de ex-crimineel Shadow Moon, een man in dienst van de mysterieuze Mr. Wednesday, gespeeld door Ian McShane (“Deadwood”, “John Wick”). Hij ontdekt dat zijn charismatische, maar ook onbetrouwbare baas, niet alleen de Noorse All-Father god Odin is, maar hij is ook de vader van Shadow’s.

In seizoen 3 verdringt Shadow zijn lot en vestigt hij zich in het idyllische besneeuwde stadje Lakeside, Wisconsin. Dit doet hij om zijn eigen pad te ontdekken, geleid door de goden van zijn zwarte voorouders, de Orishas. Maar, hij zal al snel ontdekken dat de stille wateren van deze stad diep, donker en bloederig lopen, en dat je niet zomaar kunt weigeren een god te zijn. De enige keuze, en een keuze die je moet maken, is wat voor god je gaat worden. De andere sterren uit American Gods zijn Crispin Glover als Mr. World, Demore Barnes als Mr. Ibis, Devery Jacobs als Sam Black Crow, Blythe Danner als Demeter, Marilyn Manson als Johan Wengren, Julia Sweeney als Hinzelman, Iwan Rheon als Liam Doyle, Danny Trejo als Mr. World, Peter Stormare als Czernobog, Denis O’Hare als Tyr, Lela Loren als Marguerite, Dominique Jackson als Ms. World, Wale als Chango, Herizen Guardiola als Oshun en Eric Johnson als Chad Mulligan. 

American Gods is geproduceerd door Fremantle met uitvoerend producent Charles H. Eglee die ook de showrunner is naast uitvoerende producenten Neil Gaiman, Anne Kenney, Damian Kindler, David Paul Francis, Mark Tinker, Ian McShane, Craig Cegielski, Stefanie Berk en co-uitvoerend producent Lisa Kussner

One Night In Miami
15 Januari

Op een ongelofelijk avond in 1964 kwamen vier iconen in de sport, muziek en activisme samen om een van de grootste gebeurtenis in de boksgeschiedenis te vieren. Wanneer underdog Cassius Clay; Muhammad Ali, (Eli Goree), heavy weight kampioen Sonny Liston verslaat in de Miami Convention Hall, viert Clay dit met drie van zijn vrienden: Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), Sam Cooke (Leslie Odom Jr.) en Jim Brown (Aldis Hodge).

Gebaseerd op het bekroonde toneelstuk met dezelfde naam, en geregisseerd door Regina King, is One Night In Miami een fictief verhaal geïnspireerd op de historische nacht die deze vier vrienden samen doorbrachten. De film licht de strijd die deze mannen hebben gevoerd en de vitale rol die ze elk hebben gespeeld in de burgerrechtenbeweging uit en geeft de  culturele omwenteling van de jaren zestig weer. Meer dan 40 jaar later klinken hun gesprekken over rassenongelijkheid, religie en persoonlijke verantwoordelijkheid nog steeds door. Met in de hoofdrol:
Kingsley Ben-Adir, Eli Goree, Aldis Hodge, Leslie Odom Jr., Joaquina Kalukango, Nicolette Robinson met Beau Bridges en Lance Reddick

Behind the scenes of ONE NIGHT IN MIAMI Photo: Patti Perret Courtesy of Amazon Studios

James May: Oh Cook
15 Januari

James May is geen chef. Maar dat is het hele punt: je hoeft geen briljante kok te zijn om heerlijk eten te maken. Hij neemt ons mee naar het Verre Oosten, de Med en de lokale kroeg – allemaal vanuit zijn comfortabele keuken. Hij zal heerlijke recepten bedenken die je zelf kunt maken, met ingrediënten die je ook echt kunt kopen. En dat alles zonder de gebruikelijke tv-kookkunst. De serie is gebaseerd op James zijn eerste kookboek Oh Cook!: 60 easy recipes that any idiot can make’. Het kookboek wordt gepubliceerd Pavilion Books op 29 oktober 2020. James keert later dit jaar ook terug naar het scherm met Jeremy Clarkson en Richard Hammond met de langverwachte tweede special van The Grand Tour, ook exclusief voor Prime Video.

Star Trek Lower Decks
22 Januari 2020

Star Trek: Lower Decks is ontwikkeld door Emmy Award-winnaar Mike McMahan (Rick and Morty, Solar Opposites) en richt zich op de ondersteunende bemanning van één van de minst belangrijke schepen van de Starfleet, de U.S.S Cerritos, en speelt zich af in het jaar 2380.

Stuurmannen Mariner, Boimler, Rutherford en Tendi moeten hun taken en hun sociale leven gewoon voortzetten, terwijl het schip regelmatig wordt opgeschrikt door een hoeveelheid sci-fi verschijnselen. De Starfleet-bemanning die in de “Lower Decks” van de U.S.S Cerritos woont, bestaat ondermeer uit “Ensign Beckett Mariner,” ingesproken door Tawny Newsome, “Ensign Brad Boimler,” ingesproken door Jack Quaid, “Ensign Tendi,” ingesproken door Noël Wells en “Ensign Rutherford,” ingesproken door Eugene Cordero. De Starfleet-figuren die de bemanning op de brug van het schip vormen, zijn onder andere “Captain Carol Freeman”, ingesproken door Dawnn Lewis, “Commander Jack Ransom”, ingesproken door Jerry O’Connell, “Lieutenant Shaxs”, ingesproken door Fred Tatasciore en “Doctor T’Ana”, ingesproken door Gillian Vigman. De serie bevat speciale gastoptredens van Star Trek: The Next Generation en Star Trek: Picard acteurs Jonathan Frakes en Marina Sirtis en John de Lancie van Star Trek: The Next Generation als Q. De serie wordt geproduceerd door CBS’ Eye Animation Productions, CBS Studios’ nieuwe animatie afdeling; Secret Hideout; en Roddenberry Entertainment. Secret Hideout’s Alex Kurtzman en Heather Kadin en Roddenberry Entertainment’s Rod Roddenberry en Trevor Roth, en Katie Krentz (219 Productions) zijn uitvoerende producenten naast bedenker en showrunner Mike McMahan. Aaron Baiers (Secret Hideout), die McMahan aan het project toegevoegde, fungeert als co-executive producer. Titmouse (Big Mouth), het Emmy Award-winnende onafhankelijke animatie productiebedrijf, is de animatiestudio voor de serie. Star Trek: Lower Decks wordt uitgezonden op CBS All Access in de Verenigde Staten en wordt wereldwijd gedistribueerd door Viacom CBS Global Distribution Group.

OVERIGE RELEASES PRIME VIDEO JANUARI
Fifty Shades of Grey  – 01.01.2021
Ocean’s Eleven – 01.01.2021
Ocean’s Twelve – 01.01.2021
Ocean’s Thirteen – 01.01.2021
Penguins of Madagascar – 01.01.2021
Teenage Mutant Ninja Turtles – 01.01.2021
Star Trek Beyond – 01.01.2021
Star Trek Into Darkness – 01.01.2021
The Danish Girl – 01.01.2021
Greys Anatomy S16 – 04.01.2021
13 Hours – 01.01.2021
Baywatch – 01.01.2021
In Time – 01.01.2021
Love & Other Drugs – 01.01.2021
Man on Fire – 01.01.2021
Zoolander – 01.01.2021
Zoolander 2 – 01.01.2021
What happens in Vegas – 01.01.2021

Bron © Amazon

Vorig artikelQmusic verdubbelt twee weken lang salaris van luisteraars
Volgend artikelAccording To Jim, The Unit, Flip This House, Family Guy op FOX BE