Home Nieuws Film nieuws Als je binget, heb je vrienden: We Netflixen massaal op kosten van...

Als je binget, heb je vrienden: We Netflixen massaal op kosten van vrienden of familie

© Netflix

Netflix maakte eerder dit jaar bekend extra kosten in rekening te gaan brengen, als gebruikers hun account delen met iemand buiten hun eigen huishouden. Hiermee probeert de streamingdienst de tegenvallende kwartaalcijfers op te vangen. In Chili, Costa Rica en Peru is deze test al in volle gang, en betalen gebruikers omgerekend € 2,80 voor een extra profiel.

Dat Nederlanders het niet zo nauw nemen met de regels van Netflix, blijkt uit het feit dat 57% van de respondenten aangeeft het account van iemand buiten hun huishouden te gebruiken. Hiervan zegt 77% dat ze niet voor hun eigen abonnement zouden betalen, als Netflix het delen van accounts definitief verbiedt. Met de onlangs aangekondigde plannen voor het in rekening brengen van profielen buiten het eigen huishouden, zou dat voor Netflix een grote daling in het aantal Nederlandse gebruikers betekenen.

Op de vraag of de Netflix-gebruikers met een eigen abonnement hun account delen met mensen buiten hun gezin, antwoordt 69% met een volmondig ‘ja’. Sterker nog: in Nederland deelt de betalende gebruiker zijn account met gemiddeld 3 zogenaamde meelifters. En het gezegde “Voor wat, hoort wat” lijkt hier niet op te gaan. Want slechts 21% van de betalende gebruikers vraagt in ruil voor het delen van zijn of haar account, toegang tot een andere (streamings)dienst. 

Dit kwam voort uit een onderzoek die Time2Play heeft uitgevoerd.

Klik hier voor mee informatie

Bron: Time2Play Foto © Netflix