Home News ‘Agenten’ beroven automobilisten

‘Agenten’ beroven automobilisten

© PlanetZone

In Opsporing Verzocht vanavond aandacht voor berovingen van automobilisten in Oost-Brabant door nepagenten. De slachtoffers kregen vanuit een witte BMW een stopteken. Toen ze aan de kant van de weg stopten, vertelde een zogenaamde politieman dat hij hen kwam controleren op geld en drugs. Meerdere automobilisten die geld bij zich hadden en dat lieten zien werden beroofd, onder bedreiging van een vuurwapen. Alleen al op 15 maart maakten de nepagenten meer dan 50.000 euro buit. De daders lijken het vooral voorzien te hebben op buitenlandse autohandelaren. Er zijn duidelijke beelden van die BMW die ze in maart gebruikten en van twee mannen die de politie dringend wil vinden.

Zussen (77 en 82 jaar) mishandeld bij overval
Een jonge vrouw en man hebben 19 december in Den Haag twee oudere zussen bedreigd, met een pistool en een mes, en mishandeld. De oudere dames wonen aan de Laan van Nieuw Oost-Indië. Ze werden overmeesterd toen ze opendeden voor de vrouw die zich had gekleed als pakketbezorger. Er zijn duidelijke beelden van de verdachten toen ze daarna in Leiden probeerden te pinnen met een pas van hun slachtoffers.

Actuele oproep en beelden: aanslag Crooswijkseweg Rotterdam
In de laatste week van april vonden aan de Crooswijkseweg in Rotterdam vier incidenten met explosieven plaats. In de uitzending worden beelden getoond van de laatste aanslag, in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 april. Het doelwit van de dader is dan een toko, die grote schade opliep.

Verder beelden van winkeldieven, inbrekers en aandacht voor oplichting door nep-bankmedewerkers. Ook wordt er aandacht besteed aan een ernstig misdrijf dat door kijkers is opgelost.

Opsporing Verzocht, vanavond om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 2

Bron: AvroTRos Foto © PlanetZone