Home Nieuws TV Nieuws Afpersingen in Rotterdam in Opsporing Verzocht

Afpersingen in Rotterdam in Opsporing Verzocht

0
Afpersingen in Rotterdam in Opsporing Verzocht
© Elvin Boer

In Rotterdam-West zijn sinds januari al vier keer panden van twee ondernemers beschoten. De ondernemers worden vermoedelijk afgeperst en de beschietingen zijn bedoeld om hen onder druk te zetten. Vanavond worden beelden gedeeld van de beschieting van panden aan de Vierambachtstraat en de Aelbrechtskade.

‘Geslaagde zakenman’ wordt dringend gezocht
Sinds vorige week staat de 43-jarige Mohamed Nyabi op de Nationale Opsporingslijst. Nyabi doet zich voor als succesvol kunsthandelaar, maar wordt gezocht voor onder andere een gewelddadige ontvoering en drugshandel. In de uitzending, beeldmateriaal van Nyabi en een toelichting op zijn plaatsing op de lijst van meest gezochte voortvluchtigen.

zware mishandeling

Een 24-jarige inwoner van Almere vertelt vanavond in de uitzending van Opsporing Verzocht over de zware mishandeling waar hij slachtoffer van werd. Zondag 5 december botsten hij en een voorbijganger door de drukte in het winkelgebied van Almere met de schouders tegen elkaar. Daarop haalde de voorbijganger uit.

Het slachtoffer – een Syrische vluchteling die hier kwam om aan het geweld in zijn geboorteland te ontkomen – belandde daarop met botbreuken in zijn gezicht in het ziekenhuis: “Mijn oogbol stak zowat uit mijn oogkas”. Hij heeft nog altijd pijn en durft uit angst om de verkeerde tegen te komen alleen nog naar buiten om boodschappen te doen. Er zijn hele duidelijke beelden van de verdachte van de mishandeling. De politie hoopt dat het publiek kan helpen bij zijn identificatie.

Verder wordt er om tips gevraagd over een zorgwekkende vermissing, een grote drugsdumping in Ossendrecht en een gewelddadige beroving in Boxmeer.

Opsporing Verzocht, vanavond om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1

Bron: AvroTros Foto © Elvin Boer