Home Nieuws TV Nieuws 100 dagen in je hoofd #3 Een grote verkenningstocht

100 dagen in je hoofd #3 Een grote verkenningstocht

© VPRO

Tim den Besten en Nicolaas Veul dompelen zich in 100 dagen in je hoofd als bijzonder stagiair onder in de wereld van de psychiatrie. In de derde aflevering komen Tim en Nicolaas steeds meer te weten over het ziektebeeld van hun cliënten.

Tim kan het niet laten om Mayte, die aan het afkicken is, te vragen naar details over haar drugsgebruik, iets wat bij de begeleiders op de afdeling niet in goede aarde valt. Nicolaas wordt in vertrouwen genomen door Jan, een man die zijn medicatie weigert omdat hij meent dat er verschrikkelijke dingen gaan gebeuren als hij de medicijnen inneemt. Het voorgevoel van Vince over zijn vader blijkt terecht.

Over 100 dagen in je hoofd

Tim den Besten en Nicolaas Veul verkennen als bijzonder stagiair in een psychiatrische kliniek in Eindhoven wat er omgaat in mensen die kampen met ernstige geestelijke problemen. Wat is dat eigenlijk, wat we in de volksmond ‘gek’ noemen? Tijdens hun stage weten Tim en Nicolaas niet alleen steeds dieper door te dringen in het hoofd van psychiatrische cliënten, maar ontrafelen ze langzaam maar zeker ook de ‘gekte’ in hun eigen hoofd.

Over Tim en Nicolaas

VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul waren samen eerder te zien in onder meer 100 dagen voor de klas (waarvoor zij een speciale vermelding kregen van de jury van de Zilveren Nipkowschijf), in Oudtopia, waarvoor ze een maand in een verzorgingshuis woonden, en in Superstream Me, een psychologisch experiment waarin zij hun leven achttien dagen non-stop streamden. In 100 dagen in je hoofd gaan ze opnieuw een experiment aan waarbij ze zichzelf niet ontzien.

100 dagen in je hoofd, aflevering 3: Een grote verkenningstocht, donderdag 4 november, 20.55 uur, VPRO, NPO 3

Bron en foto © VPRO