Home Nieuws Gadgets & Electronica CASIO brengt lichtgewicht G-SHOCK uit die verschillende sporten ondersteunt

CASIO brengt lichtgewicht G-SHOCK uit die verschillende sporten ondersteunt

© Casio

Casio kondigt vandaag de release van een nieuwe aanvulling op de sportieve G-SQUAD lijn in de G-SHOCK familie van schokbestendige horloges aan. De GBD-H200 biedt support voor verschillende sporten en beschikt mede dankzij het lichtere gewicht over een nog comfortabelere pasvorm. Het horloge is verkrijgbaar in vier modellen. 
 
De schokbestendige GBD-H2000 is uitgerust met een GPS-functionaliteit en zes sensoren waarmee het een breed scala aan sportactiviteiten kan ondersteunen, maar is toch 38% lichter dan zijn voorganger, de GBD-H1000. Casio heeft het lichtere gewicht weten te bereiken door een compactere behuizing, ingebouwde GPS-antenne en een met koolstofvezel versterkte achterkant. Dit alles resulteert in een nog comfortabelere pasvorm. Het nieuwe horloge is uitgerust met een GPS-functie en een optische sensor om de hartslag te meten. Ook beschikt het over een kompas, hoogte/luchtdruksensor, thermosensor, versnellingsmeter en een gyroscoop. Met deze geavanceerde technologieën kunnen onder andere afstand, snelheid en tempo worden gemeten om verschillende soorten activiteiten te kunnen ondersteunen. Van hardlopen, fietsen tot zwemmen.  
 
Naast het tracken van activiteiten, zijn er ook functies voor het analyseren van trainingen. Zo worden algoritmen gebruikt om de belasting van het hart en de longen te meten, slaap bij te houden en de verhouding van energie voor koolhydraten, eiwitten en vetten afzonderlijk te analyseren. Door het horloge te koppelen met de speciale CASIO WATCHES-app kunnen gebruikers de trainingsgegevens tot in detail bekijken. Het horloge geeft onder andere toegang tot activiteitenlogboeken en geeft daarbij advies om de slaap te verbeteren. Voor nog meer gebruiksgemak is het mogelijk het horloge op te laden met zonne-energie en biedt het tijdweergave op zonne-energie, zelfs wanneer de batterij bijna leeg is. 
 
De kast, bezel en band zijn gemaakt van biomassa kunststof, een milieuvriendelijk materiaal dat geproduceerd wordt uit grondstoffen van ricinuszaad en maïs.

Model: Kleuren 

GBD-H20001A: Zwart x Oranje | GBD-H2000-1A9: Zwart x Geel | GBD-H2000-1B: Zwart x Zwart | GBD-H2000-2: Blauw x Oranje 

Ondersteuning voor verschillende sporten 

Het horloge biedt ondersteuning voor acht verschillende sporten: hardlopen, fietsen, zwemmen in open water, zwemmen in zwembaden, wandelen, trail running, fitness en intervaltraining. Het horloge is uitgerust met een GPS-functie en een optische sensor die de hartslag kan meten. Ook beschikt het horloge over een kompas, hoogte/luchtdruksensor, thermosensor, versnellingsmeter en een gyroscoop. Afhankelijk van de gekozen activiteit maken deze geavanceerde technologieën het mogelijk om hartslag, afstand en snelheid te meten. Ook kan het horloge het aantal zwemslagen bijhouden. 

Lichter gewicht 

Dankzij een compactere behuizing met een ingebouwde GPS en een met koolstofvezel versterkte achterkant is de GBD-H2000 38% lichter dan zijn voorganger, de GBD-H1000. Het ontwerp biedt daarbij ook een comfortabele pasvorm waardoor armbewegingen niet gehinderd worden. 

Polar algoritmen voor trainingsanalyse 

Fitnessniveau en cardiobelasting  

Beoordeelt het fitnessniveau aan de hand van maximale zuurstofopname (VO2max) tijdens het hardlopen, meet de belasting van hart en longen afhankelijk van de trainingsduur en –intensiteit en biedt een groot aantal andere gegevens.

Gebruikte energie 

Berekent koolhydraten, eiwitten en vetten als percentages van het aantal verbrande calorieën. Dit is handig voor het bepalen van de inname van energiebronnen tijdens trainingsperiodes en instellingen voor de trainingsintensiteit om gebruikers zo nog beter te helpen bij het bereiken van hun doelen. 

Slaapherstel niveau  

Houdt de slaap bij om te beoordelen hoe gebruikers ’s nachts mentaal en fysiek herstellen van trainingen en andere gebeurtenissen tijdens de dag. De CASIO-WATCHES-app biedt meer gedetailleerde informatie en advies, waaronder slaapstadiumgrafieken en tips.  

Opladen met zonne-energie 

Gebruik USB-opladen voor trainingsfuncties zoals GPS-tracking en hartslagmeter, maar ook voor slimme functies zoals meldingen en stappenteller. De tijdweergave wordt uitsluitend gevoed door zonne-energie, zelfs als de batterij bijna leeg is*  

* Wanneer het horloge dagelijks zo’n acht uur wordt opgeladen onder tl-verlichting binnenshuis (500 lux) en wanneer hij op een zonnige dag twee uur lang bij het raam wordt opgeladen (10.000 lux) 

Gebruik van biomassa plastic 

Biomassa plastic wordt gemaakt van grondstoffen uit ricunuszaad en maïs en zijn verwerkt in de bezel, de kast en de band. Het wordt geproduceerd uit hernieuwbare bronnen en zal naar verwachting de overgang naar een circulaire economie bevorderen en de CO2-uitstoot beperken.

Prijs en verkrijgbaarheid 
De GBD-H2000  is medio maart verkrijgbaar bij G-SHOCK PARTNERS en casio.nl voor €399.

Bron en foto © Casio

Vorig artikelPost Malone naar Ziggo Dome op 19 mei 2023
Volgend artikelLouis van Gaal ontvangt dubbele onderscheiding tijdens bedankavond in Zeist
Ik ben de eigenaar van Planetzone