Home Nieuws Sport Nieuws Zulte Waregem neemt Van der Gouw over van VVV-Venlo

Zulte Waregem neemt Van der Gouw over van VVV-Venlo

nnio van der Gouw © VVV-Venlo

VVV-Venlo raakt Ennio van der Gouw kwijt aan SV Zulte Waregem. De 23-jarige doelman maakt per direct de overstap naar België en levert
VVV een transfersom op.

Afgelopen zomer kwam Van der Gouw binnen bij VVV, dat hem transfervrij overnam van FC Twente. De goalie maakte in Venlo zijn debuut in het betaald voetbal en maakte vervolgens veel indruk in zijn eerste seizoen. Dat levert hem nu een transfer op naar Zulte Waregem. De club die uitkomt op het tweede niveau van België koopt het contract van Van der Gouw, dat nog één jaar doorliep met een optie voor een extra seizoen, af en betaalt VVV een transfersom.

Van der Gouw neemt zo dus na één seizoen afscheid van VVV en laat Venlo achter zich met 37 officiële wedstrijden in Limburgse dienst op de teller. “Ik wil de club bedanken voor de kans die ik heb gekregen om mezelf te laten zien en mooie wedstrijden te spelen. Ik ben alle stafleden, medewerkers, supporters en natuurlijk teamgenoten erg dankbaar voor deze mooie en belangrijke periode in mijn carrière. Er zijn hechte vriendschappen ontstaan en ik heb speciale herinnering mogen maken bij VVV. Dat zal ik voor altijd koesteren”, aldus Van der Gouw.

Volgens Interim Technisch Manager Marc van Hintum heeft Van der Gouw zijn transfer het afgelopen jaar zelf afgedwongen. “We raken een geweldige keeper kwijt die zich vorig seizoen stormachtig heeft ontwikkeld. Ondanks dat het jammer is om zo’n goede doelman te verliezen, is het voor VVV wel mooi dat we een speler die we transfervrij binnen hebben gehaald al na één jaar kunnen doorverkopen en een mooie kans kunnen geven bij een andere club. Voor zowel Ennio als VVV is dit een goede transfer en we gunnen hem deze stap van harte.”

Bron en foto © VVV-Venlo