Home Games EA SPORTS™ en de Eredivisie versterken hun samenwerking in het voetbal met...

EA SPORTS™ en de Eredivisie versterken hun samenwerking in het voetbal met een meerjarige verlenging

© Electronic Arts

De meerjarige verlenging van het partnership bevestigt de aanwezigheid van de Eredivisie in de EA SPORTS™ FC-franchise waar miljoenen mensen over de hele wereld van kunnen genieten als onderdeel van het nieuwe EA SPORTS FCecosysteem.

Vandaag hebben Electronics Arts Inc. (NASDAQ: EA) en de Eredivisie CV, de voetbalorganisatie verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de hoogste competitie van Nederland, een meerjarige verlenging van hun partnership met EA SPORTS aangekondigd.

“De Eredivisie neemt een speciale plaats in binnen de voetbalwereld. Met ongelofelijk veel talent en iconische clubs die over de hele wereld bekend zijn, is de competitie toonaangevend in de ontwikkeling van topspelers en -coaches”, zegt David Jackson, vicepresident van EA SPORTS FC Brand. “Dit vernieuwde partnership benadrukt onze toewijding om continu de meest authentieke interactieve voetbalervaring ter wereld aan te bieden. We zijn verheugd om onze samenwerking met de Eredivisie, een competitie die al zoveel jaren deel uitmaakt van de EA SPORTS-familie, te verlengen.”

EA SPORTS is al 30 jaar bepalend in het interactieve voetbal en heeft een wereldwijde voetbal-community opgebouwd van meer dan 150 miljoen spelers op verschillende platformen – een community die EA SPORTS FC nu verder gaat uitbouwen samen met partners, zoals de Eredivisie, waarbij ze het gezamenlijke doel hebben om samen aan een toekomst van het voetbal te bouwen waarin de fan centraal staat. Opgebouwd vanuit een fundament van inclusiviteit en innovatie, zullen fans ongeëvenaarde authenticiteit blijven ervaren met toegang tot meer dan 19.000 volledig gelicenseerde spelers, 700 teams en 30 competities. Daarnaast is er ondersteuning van meer dan 300 wereldwijde voetbalpartners die verdere uitbreiding naar nieuwe gebieden rond zowel vrouwenvoetbal als amateurvoetbal mogelijk maken.

Marc Rondagh, Head of Marketing & Commercial Development bij de Eredivisie CV: “De Eredivisie is trots om de samenwerking met EA SPORTS te verlengen en onderdeel te worden van het nieuwe EA SPORTS FC-ecosysteem, een bevestiging dat de Eredivisie tot één van de topcompetities in de wereld behoort. De voetbalgames van EA SPORTS worden al jaren gezien als de nummer één voetbalgame onder Nederlandse gamers en deze uitbreiding geeft de Eredivisie de mogelijkheid om jonge fans nog meer te betrekken bij het voetbal en hun favoriete eredivisieclub. Het bovenstaande komt eveneens samen in de KPN eDivisie: de Nederlandse EA SPORTS FC-competitie waarin professionele spelers, de eredivisieclubs, eredivisiespelers en EA SPORTS FC samenkomen”. Fans kunnen zich registreren op easports.com/fc om lid te worden van de EA SPORTS FC Club en op de hoogte te blijven van de laatste updates. Volg EA SPORTS op TwitterInstagram en YouTube om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en aankondigingen.

Bron en fotoi © Electronic Arts