Home Nieuws Sport Nieuws VVV-Venlo stelt Marc van Hintum aan als scout

VVV-Venlo stelt Marc van Hintum aan als scout

Marc van Hintum wordt met ingang van 1 juni 2021 scout van VVV-Venlo. De 53-jarige oud-speler van TOP Oss, Helmond Sport, Willem II, Vitesse, Hannover 96 en RKC Waalwijk, tekent bij de Venlose club een tweejarige overeenkomst.

Van Hintum, die tot acht caps in Oranje reikte, werd na zijn actieve carrière in 2005 technisch directeur bij Vitesse. Hij was vervolgens assistent-trainer van Theo Bos bij Polonia Warschau en ging daarna als Technisch Directeur aan de slag bij Willem II.

In 2014 keerde Van Hintum terug bij Vitesse. Hij was daar wisselend Hoofd Scouting en Technisch Directeur. Hij werd bij de Gelderse Eredivisionist tevens tot tweemaal toe bereid gevonden de directeurspost over te nemen.

Marc van Hintum over zijn aanstelling in Venlo: “Ik heb in de afgelopen periode
uitgebreid contact gehad met Marco Bogers, Stan Valckx en Jos Luhukay. Die laatste kende ik overigens al wat langer. Ik heb nog samen met hem bij RKC Waalwijk gespeeld. De toekomstplannen die VVV-Venlo heeft op technisch gebied, spreken mij aan. Ik heb dan ook, ondanks de degradatie, de bewuste keuze gemaakt om voor VVV-Venlo aan de slag te gaan. Een nieuwe uitdaging waar ik enorm veel zin in heb.”

Technisch Manager Stan Valckx: “Met Marc halen we een scout binnen met veel ervaring, een goede kijk op spelers en een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland. Hij heeft bij Vitesse en Willem II de nodige ervaring opgedaan en die ervaring gaat hij nu inzetten om samen met Jos Luhukay en mezelf het team samen te stellen voor het seizoen 2021- 2022 en het scoutingbeleid verder vorm te geven.”

Valckx voegt daaraan toe: “We hebben, naast de komst van Marc, de intentie om ons scoutingapparaat verder uit te breiden en te versterken met enkele oud-spelers én jeugdtrainers. Op die manier willen we een stevige basis creëren die ervoor gaat zorgen dat we onze selectie de aankomende jaren gedegen en kwalitatief kunnen versterken. De aanstelling van Marc past in het nieuwe voetbaltechnisch beleidsplan dat de afgelopen weken is opgesteld.”

Bron en foto © VVV Venlo