Home Nieuws Sport Nieuws VVV-Venlo neemt afscheid van tien spelers

VVV-Venlo neemt afscheid van tien spelers

© VVV Venlo

VVV-Venlo zwaait tien selectiespelers uit. Maandagmiddag is er tijdens de seizoensafsluiting afscheid genomen van Lukáš Zima, Tristan Dekker, Brian Koglin, Daan Huisman, Mitchell van Rooijen, Kees de Boer, Carl Johansson, Kristófer Kristinsson, Özcan Yaşar en Sven Braken. Op een later moment zullen zij nog een afscheid in het stadion krijgen.

Eerder maakte VVV al bekend dat verschillende aflopende contracten niet verlengd werden, dat het na dit seizoen afscheid neemt van keeperstrainer John Roox en dat aanvoerder Braken de overstap maakt naar het Belgische Deinze. Maandag werd er afscheid genomen van Roox, die sinds januari 2016 in dienst was als keeperstrainer en daarnaast nog altijd de speler is met de meeste wedstrijden voor VVV achter zijn naam. Ook Braken werd maandag uitgezwaaid. De spits kwam in twee seizoenen in Venlo tot 65 officiële wedstrijden en 27 doelpunten.

Dekker, Zima, Koglin
Naast Braken gaan nog negen andere spelers vertrekken, al is hun precieze toekomst nog niet bekend. Dekker gaat VVV na zeven seizoenen verlaten. De verdediger kwam in totaal tot 124 officiële optredens en vier doelpunten in Limburgse dienst. Zima en Koglin zullen na twee seizoenen in Venlo geen nieuw contract in Covebo Stadion – De Koel – gaan tekenen. Doelman Zima neemt afscheid met 25 officiële wedstrijden achter zijn naam en centrale verdediger Koglin speelde 76 officiële wedstrijden, waarin hij vijf keer wist te scoren.

Van Rooijen, De Boer, Johansson
Ook Van Rooijen, De Boer en Johansson zullen na twee seizoenen vertrekken bij VVV. Van Rooijen kwam in die twee seizoenen tot 64 wedstrijden en negen doelpunten, terwijl De Boer afscheid neemt met 73 officiële optredens en zeven doelpunten achter zijn naam. Johansson laat Venlo achter zich met 63 wedstrijden en drie doelpunten op de teller.

Yaşar, Kristinsson, Huisman
Aanvallers Yaşar en Kristinsson nemen na één seizoen afscheid. Kristinsson kwam in achttien officiële wedstrijden niet tot scoren, terwijl Yaşar in de play-offs tegen Willem II zijn eerste en vooralsnog enige treffer in het betaalde voetbal maakte. Hij vertrekt met 28 wedstrijden in Venlose dienst achter zijn naam. De van Vitesse gehuurde Huisman is de laatste speler die De Koel na dit seizoen achter zich laat. De middenvelder keert na 37 gespeelde wedstrijden en vijf doelpunten terug naar Arnhem.

Versterkingen
Naast Huisman werd ook Martijn Berden het afgelopen seizoen gehuurd, maar hij werd onlangs al definitief overgenomen van Go Ahead Eagles. Berden was daarmee de eerste aanwinst voor volgend seizoen en kort daarna werd Dylan Timber, die overkomt van FC Utrecht, gecontracteerd als tweede versterking voor het seizoen 2023-2024.

Bron: VVV-Venlo