Home Nieuws Sport Nieuws VVV-Venlo neemt afscheid van Sorga

VVV-Venlo neemt afscheid van Sorga

© VVV - Venlo

Erik Sorga verlaat VVV-Venlo en is na de winterstop niet meer actief in Covebo Stadion – De Koel –. De Estse spits keert per direct terug naar D.C. United, dat hem verhuurde aan VVV. Met de komst van Nick Venema speelde de Koelclub vlak voor kerst al in op het vertrek van Sorga. 

Afgelopen zomer werd Sorga door VVV op huurbasis naar Venlo gehaald. De aanvaller begon goed met twee doelpunten tegen Almere City, maar kwam daarna minder in actie vanwege de terugkeer van Sven Braken, die in de eerste competitiewedstrijd tegen NAC Breda geblesseerd raakte. Daarnaast reisde Sorga regelmatig af naar Estland vanwege interlandverplichtingen. Bij de nationale ploeg van Estland scoorde Sorga makkelijk en was hij erg belangrijk.
In zijn halfjaar in De Koel kwam Sorga uiteindelijk tot elf officiële wedstrijden voor VVV, waarin hij in totaal drie keer wist te scoren. En bij die drie doelpunten zal het ook blijven, aangezien de spits dus terugkeert naar zijn club D.C. United in Amerika.

Naast het vertrek van Sorga kondigde VVV eerder ook al aan dat het afscheid neemt van Guus Hupperts, die in de zomer van 2020 binnenkwam bij VVV. De rechtsbuiten kwam dit seizoen nauwelijks aan spelen toe, waardoor de club en Hupperts hebben besloten zijn contract te ontbinden. Hupperts verlaat VVV met in totaal zestien officiële optredens en één doelpunt achter zijn naam.

Bron en foto © VVV – Venlo