Home Nieuws Gadgets & Electronica Google Pay nu beschikbaar op Samsung Galaxy Watch4 Series

Google Pay nu beschikbaar op Samsung Galaxy Watch4 Series

© Samsung

Met de Samsung Galaxy Watch4 Series is het nu ook mogelijk om in Nederland te betalen, direct vanaf je pols. De nieuwste smartwatch van Samsung geeft toegang tot een uitgebreid ecosysteem van populaire Google-apps, waaronder Google Pay (1).


Eenvoud, gemak en efficiëntie zijn kenmerkend voor de Galaxy-smartwatches. De splinternieuwe One UI Watch gebruikersinterface en Wear OSTM Powered by Samsung zorgen voor een ultieme mobiele ervaring. One UI Watch is Samsungs meest intuïtieve gebruikersinterface tot nu toe. De Galaxy Watch4 is de eerste generatie smartwatches met Wear OS Powered by Samsung, een platform dat Samsung samen met Google bouwde. 

Ecosysteem van Google-apps
Direct vanaf je pols heb je toegang tot een uitgebreid ecosysteem van populaire Google apps (2) van Maps tot Galaxy-services (3) en van SmartThings tot Bixby. Ook biedt het platform ondersteuning voor apps (4) als adidas Running, Calm, Strava en Spotify. Het verbeterde, ingebouwde kompas werkt samen met Google Maps en maakt het stukken eenvoudiger de weg te vinden.

Met One UI Watch verschijnen compatibele apps automatisch op je smartwatch zodra je die op je smartphone (5) hebt gedownload. Ook vindt directe synchronisatie plaats met de belangrijkste instellingen. Je oordopjes schakelen direct tussen je telefoon en slimme horloge dankzij Auto Switch (6). Verder zijn er verschillende mogelijkheden om je smartwatch te bedienen: via Bixby voice (7), de roterende bezel of met handbewegingen.

Verbeterde processor, intuïtievere displays en een groter geheugen
De Galaxy Watch4 en de Galaxy Watch4 Classic zijn de eerste Galaxy-smartwatches met een 5nm processor en dat betekent 20% snellere CPU, 50% meer RAM en een 10 keer zo snelle GPU als de vorige generatie. Scrollen en multitasken gaat daardoor snel en vloeiend. De schermresolutie is verhoogd tot 450 x 450 pixels (8) voor scherpe en glasheldere beelden. En met 16 GB aan geheugen heb je meer dan voldoende ruimte om je favoriete apps, muziek en foto’s te downloaden en op te slaan. Tot slot staat beveiligingsplatform Samsung Knox garant voor optimale beveiliging.

Prijzen en beschikbaarheid
De Galaxy Watch4, die een modern en minimalistisch design heeft, is beschikbaar in 40mm voor een verkoopadviesprijs van € 269,- en 44 mm voor een verkoopadviesprijs van € 299,-. De 40mm is beschikbaar in Black, Silver en Pink Gold, terwijl de 44 mm de kleurenopties Black, Silver en Sophisticated Green heeft.

De Galaxy Watch4 Classic is een premium smartwatch met een roterende bezel. De maten zijn 42 mm voor een verkoopadviesprijs van € 369,- en 46 mm voor een verkoopadviesprijs van € 399,-. Dit model is beschikbaar in de kleuren Black en Silver.

Bezoek voor meer informatie over de Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic https://www.samsung.com/nl/watches/.

(1) Google Pay Wear werkt momenteel alleen met ABN AMRO Bank, Bunq, N26, Revolut, Curve OS Ltd, Monese, Viva Wallet en Wise.
(2) De beschikbaarheid van apps kan bij de lancering verschillen. Beschikbaarheid varieert per land, provider of toestel. Mogelijk zitten aan apps abonnementskosten verbonden.
(3) Beschikbaarheid kan per land, provider en toestel variëren.
(4) De beschikbaarheid van apps kan bij de lancering verschillen. Beschikbaarheid varieert per land, provider of toestel. Mogelijk zitten aan apps abonnementskosten verbonden.
(5) Beperkt tot met de Watch geschikte apps die zijn gedownload via de Google Play Store. Beschikbaar nadat je je Watch hebt verbonden met een smartphone. De laatste versie van Google Play Store is vereist op het verbonden apparaat en je smartphone moet in de buurt en verbonden zijn.
(6) Deze functie is beschikbaar op Galaxy Buds+ en latere modellen in combinatie met Galaxy smartphones met One UI 3.1.1 of hoger.
(7) Beschikbaarheid kan per land, provider en toestel variëren.
(8) Op basis van 44mm Galaxy Watch4 en 46mm Galaxy Watch4 Classic; zal verschillen per model en afmeting.