Home Nieuws Sport Nieuws VVV-Venlo legt Yannick Leliendal vast

VVV-Venlo legt Yannick Leliendal vast

Leliendal vertrekt bij VVV Venlo en gaat naar Jong FC Utrecht © VVV Venlo

De 19-jarige vleugelverdediger Yannick Leliendal tekent een overeenkomst bij VVV-Venlo. De geboren Amsterdammer sloot in het begin van de voorbereiding aan bij de selectie van trainer Jos Luhukay en maakte indruk tijdens enkele oefenwedstrijden. De in Amsterdam geboren Leliendal tekent een overeenkomst bij de Venlose club voor twee seizoenen met een optie voor nog één extra seizoen.

Leliendal doorliep de jeugdopleiding van KRC Genk en was jeugdinternational van zowel België ( O16 en O17 ) als Nederland ( O17 en O18 ).  

Leliendal over zijn komst naar Venlo: “Ik kreeg de kans om me in de voorbereiding te bewijzen en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Als linksback krijg ik in het systeem dat we gaan spelen veel ruimte om over de linkerflank op te komen. Daar voel ik me prettig bij. Ik heb heel veel zin om bij VVV-Venlo te laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Technisch Manager Stan Valckx over Leliendal: “Met Yannick hebben we een dynamische vleugelverdediger in huis gehaald die in de omschakeling met zijn snelheid voor veel gevaar kan zorgen. Hij heeft overzicht en drive naar voren. Yannick past daarmee perfect in de speelstijl die wij willen hanteren.”

Bron en foto © VVV Venlo

Vorig artikelSteven Berghuis bijna speler Ajax: Clubs bereiken akkoord
Volgend artikelChampions league finale 2023 in Istanboel
Ik ben de eigenaar van Planetzone