Home Nieuws Sport Nieuws Champions league finale 2023 in Istanboel

Champions league finale 2023 in Istanboel

© Uefa

Het Uitvoerend Comité van de UEFA heeft vandaag de gastheren aangesteld voor verschillende UEFA-clubcompetitiefinales in de komende jaren.

Na de verplaatsing van de UEFA Champions League-finale 2021 van Istanbul naar Porto, werd besloten om de enscenering van de UEFA Champions League-finale van 2023 toe te kennen aan het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul. Verder zal het European Club Season Kick-Off-evenement, dat de loting voor de groepsfase van de UEFA Champions League, UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League omvat, eind augustus plaatsvinden in Istanbul, zowel voor 2021/22 als voor 2022/23 seizoenen.

Daarnaast wordt de UEFA Champions League-finale van 2023 die oorspronkelijk in München zou worden gespeeld, verplaatst naar 2025. Het Wembley Stadium behoudt de rechten om de UEFA Champions League-finale in 2024 te organiseren In 2022 zal de finale gespeeld worden in Sint Petersburg te Rusland.

Na de intrekking van de hostingrechten voor UEFA EURO 2020 uit twee van de oorspronkelijke gaststeden, heeft het Uitvoerend Comité van de UEFA vandaag een schikkingsovereenkomst goedgekeurd die de organisatie van toekomstige finales van clubcompetities omvat, en erkent de inspanningen en financiële investeringen die de twee steden hebben gestoken in de voorbereiding voor het toernooi.

Daarbij zal Dublin in 2024 gastheer zijn van de UEFA Europa League-finale, terwijl Bilbao de UEFA Women’s Champions League-finale in 2024 en de UEFA Europa League-finale in 2025 zal organiseren.

Bron © Uefa

Vorig artikelVVV-Venlo legt Yannick Leliendal vast
Volgend artikelPlanetZone TV: Willem II 125 jaar Trots van het voetballand
Ik ben de eigenaar van Planetzone