Home Nieuws Sport Nieuws VVV Venlo: Hans de Koning per direct weg

VVV Venlo: Hans de Koning per direct weg

De wegen van VVV-Venlo en trainer Hans de Koning scheiden per direct. Dat heeft de club de oefenmeester vandaag in een persoonlijk gesprek laten weten. Het nieuws volgt op de aankondiging van enkele weken geleden, toen club en trainer al bekend maakten aan het einde van het huidige seizoen afscheid van elkaar te nemen.

Technisch Manager Stan Valckx: “Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om per direct afscheid te nemen van Hans. Enkele weken geleden hebben we natuurlijk gezamenlijk besloten aan het einde van dit seizoen afscheid te nemen van elkaar.

Wij hebben gemeend, na het uitblijven van recente sportieve resultaten, dat we nu actie moesten ondernemen om een kentering teweeg te brengen in de neerwaartse spiraal waarin we momenteel op sportief vlak zitten. Het allerbelangrijkste is namelijk dat we VVV-Venlo voor de Eredivisie behouden.

Al met al een vervelend besluit, dat overigens niets afdoet aan het feit dat wij Hans zeer dankbaar zijn voor wat hij in zijn tijd bij de club heeft neergezet en bereikt. Per slot van rekening heeft hij, samen met staf en spelersgroep, VVV-Venlo afgelopen seizoen in de Eredivisie weten te houden. Wij gunnen hem dan ook het allerbeste en wensen hem heel veel succes in zijn verdere carrière.

Valckx voegt daaraan toe: “We hebben de intentie om snel een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen die al tijdens onze eerstvolgende wedstrijd, op zondag 21 maart tegen PEC Zwolle, voor de groep staat.”

Bron en foto © VVV Venlo