Home Nieuws Sport Nieuws VVV-Venlo contracteert doelman Jan de Boer voor twee seizoenen

VVV-Venlo contracteert doelman Jan de Boer voor twee seizoenen

Jan de Boer © VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft Jan de Boer vastgelegd als nieuwe doelman. De 23- jarige goalie tekent in Covebo Stadion – De Koel – een contract voor
twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Woensdag maakte Ennio van der Gouw een transfer naar het Belgische Zulte Waregem en in de persoon van De Boer heeft VVV snel een opvolger voor de vertrokken doelman in huis gehaald. De Boer is afkomstig uit de jeugd van sc Heerenveen en stond sinds de zomer van 2019 onder contract bij FC Groningen. Met vier officiële wedstrijden in het Noorden achter zijn naam maakt hij nu transfervrij de overstap naar Venlo.

De Boer, die al langer mondeling akkoord was met de Koelclub, is blij dat hij zijn carrière kan vervolgen in Limburg. “VVV is een grote en mooie club. Het iconische stadion, de rijke historie en de fanatieke supporters geven mij het gevoel dat dit de beste volgende stap is in mijn carrière. “Ik kijk er dan ook naar uit om in De Koel onder de lat te staan, mezelf verder te ontwikkelen en hier succesvol te zijn”, aldus de kersverse aanwinst.

Interim Technisch Manager Marc van Hintum heeft dus snel een vervanger gevonden voor Van der Gouw en hoopt bij De Boer op een zelfde scenario als bij diens voorganger. “We halen met Jan een grote keeper binnen met uitstraling en durf. We hopen uiteraard dat hij zich in Venlo net zo goed gaat ontwikkelen als Ennio en dat ook hij uitgroeit tot een belangrijke speler voor VVV.”

Bron en foto © VVV-Venlo