Home Nieuws Sport Nieuws Voorlopige selectie Oranje Futsal voor WK play-off tegen Moldavië

Voorlopige selectie Oranje Futsal voor WK play-off tegen Moldavië

© KNVB

Oranje Futsal speelt in april een tweeluik tegen Moldavië in de play-off voor WK-kwalificatie. De WK play-off wordt op zaterdag 15 april om 22.00 uur gespeeld in het Topsportcentrum van Almere. Oranje moet in twee wedstrijden (return op 19 april) winnen van Moldavië om zich te plaatsen voor de finaleronde (Eliteronde) van de WK-kwalificatie.

In de voorlopige selectie van bondscoach Miquel Andrés Moreno vinden we 18 spelers. De wedstrijdselectie, die kort voor de eerste wedstrijd bekendgemaakt wordt bestaat uit 14.  

De voorlopige selectie:

Saber Ben Khalou (asv LEBO), Mohamed Chih (asv LEBO), Soeremley te Vrede (asv LEBO), Manuel Kuijk (FC Eindhoven), Ayoub Boukhari (FC Eindhoven), Tevfik Ceyar (FC Eindhoven), Zakaria Amrani (FC Eindhoven), Said Bouzambou (FC Eindhoven), Mats Velseboer (Hovocubo), Lahcen Bouyouzan (Hovocubo), Oualid Tarifit (Hovocubo), Iliass Bouzit (Hovocubo), Abdessamad Attahiri (Hovocubo), Dave Stet (Hovocubo), Joey Zwaan (HZV/Het Vennewater), Issam Dahmani (Real Elmos Herentals), Alexander Smit (Texel ’94), en Ferd Pasaribu (Tigers Roermond).

Oranje Futsal in Almere

Oranje Futsal speelde op 9 maart 2023 nog tegen Oekraïne in Almere. Deze WK-kwalificatiewedstrijd eindigde in 1-1 en betekende dat Oranje nu in de play-off gaat spelen tegen Moldavië. In totaal speelde het Nederlands zaalvoetbalteam tien keer in Almere. Van deze wedstrijden werden er drie gewonnen, zes verloren en één gelijkgespeeld.

Resultaten tegen Moldavië:

Moldavië was twee keer eerder de tegenstander van Oranje Futsal. In een tweeluik in april 2019 eindigde de eerste wedstrijd in een 2-2 gelijkspel en werd de tweede met 5-3 verloren. 

Kwalificatie voor het WK 2024

Als Oranje de WK play-off weet te winnen dan plaatst het zich voor de zogenoemde Eliteronde. De Eliteronde wordt aan het einde van het jaar gespeeld en levert vijf directe tickets op voor het WK 2024. De overige tickets voor het WK worden verdeeld via play-offs in april 2024. Meer info over de WK-kwalificatiecyclus is te vinden via deze link.

Bron en foto © KNVB

Vorig artikelVPRO: Wim de Bie (83) overleden
Volgend artikelJungle naar AFAS Live op 15 november 2023
Ik ben de eigenaar van Planetzone