Home Nieuws Sport Nieuws Vitesse haalt vier versterkingen, Million Manhoef vertrekt

Vitesse haalt vier versterkingen, Million Manhoef vertrekt

© Vitesse

Vitesse heeft volop gebruik gemaakt van deze winterse transfer-window om zo degradatie te kunnen voorkomen. Het haalde onder meer Mexx Meerdinx (AZ), Anis Hadj-Mousa (Patro Eisden), Paxten Aaronson (Eintracht Frankfurt) en eerder al Adrian Mazilu (Brighton & Hove Albion FC) binnen. Daarentegen vertrekt Million Manhoef naar het Engelse Stoke City.

Adrian Mazilu (18)

Adrian Mazilu (18) komt op huurbasis over naar Vitesse. Het Roemeense talent van Brighton & Hove Albion FC sloot zich vorige week al aan bij de selectie van Edward Sturing. Daarmee was de eerste aanwinst van deze winterse transferperiode een feit.

De aanvaller is een Roemeense jeugdinternational. Met zijn vorige club, Farul Constanța, werd hij vorig seizoen landskampioen van Roemenië. Brighton haalde de jongeling afgelopen zomer naar Engeland.

Mexx Meerdink (20)

De nieuwe nummer 35 van Vitesse werd in zijn jeugd opgepikt door De Graafschap. In 2019 maakte hij de overstap naar AZ. De club waar ook zijn vader, Martijn Meerdink, furore maakte. Voor Jong AZ kwam Meerdink al 52 keer uit met een totaal van veertien doelpunten en zeven assists. Hij maakte in de achtste finale van de Conference League (maart 2023) zijn debuut in de hoofdmacht van AZ. De Alkmaarders wonnen de uitwedstrijd bij Lazio met 1-2.Vitesse huurt de aanvaller tot aan het einde van dit seizoen.

Anis Hadj-Moussa (21)

Anis Hadj-Moussa komt over van de Belgische Patro Eisden Maassmechelen. De vleugelspeler speelde tijdens zijn jeugd in Frankrijk. Na RC Lens tekende hij in juli 2022 bij Olympic Club Charleroi. Een jaar later maakte hij de overstap naar Patro Eisden Maasmechelen, dat net was gepromoveerd naar de Eerste Klasse B. Daar staat hij tot medio 2025 onder contract. De Algerijn is de vierde Vitesse-aanwinst deze transfer window

Paxten Aaronson (20)

De Amerikaan Paxten Aaronson komt op huurbasis over van Eintracht Frankfurt en blijft voor de rest van het seizoen in Arnhem.

Aaronson speelt als aanvallende middenvelder en geldt als groot talent van de Bundesliga-club, waar hij tot medio 2027 onder contract staat. Na de jeugd en het eerste elftal van Philadelphia Union, maakte de speler de overstap naar Duitsland.

In iets meer dan een jaar tijd speelde Paxten Aaronson al 22 wedstrijden voor Eintracht Frankfurt. In de MLS kwam hij op jonge leeftijd al 37 keer tot spelen. De middenvelder maakte ook zijn debuut in het nationale elftal van Amerika.

Milan Manhoef,clubjongen vertrekt als man van de club naar Stoke City

Million Manhoef (22) maakt de overstap naar de Engelse Championship. Hij vervolgt zijn carrière bij Stoke City. Daarmee vertrekt hij na jaren van trouwe dienst bij Vitesse.

Million Manhoef speelde in de jeugd van VPV Purmersteijn, AVV Zeeburgia en AFC. Vanaf de Onder 15 sloot hij aan in de jeugd van Vitesse. Sindsdien droeg hij onafgebroken het geel-zwarte shirt.

Op 26 september 2020 maakte Manhoef zijn eredivisiedebuut in de uitwedstrijd tegen Ajax. Vanaf dat moment was de aanvaller niet meer weg te denken uit de eerste selectie van Vitesse. Zijn eerste doelpunt volgde in de bekerwedstrijd tegen Willem II, op 17 december van hetzelfde jaar. In totaal speelde de aanvaller 72 eredivisiewedstrijden voor Vitesse met een totaal van veertien doelpunten.

De vleugelspeler is blij met zijn overstap, maar kijkt ook met plezier terug op zijn tijd in Arnhem: “Ik wil de supporters en club ontzettend bedanken voor de mooie tijd. Spelen in de Championship is natuurlijk een fantastische kans die ik niet aan me voorbij kon laten gaan. Vitesse blijf ik met veel belangstelling volgen. Hopelijk volgt de weg omhoog heel erg snel. Dat gun ik de groep, supporters en iedereen die bij Vitesse betrokken is.”

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Million was een van onze smaakmakers en zal zeker gemist worden. Toch is dit een stap die goed is voor zowel hemzelf, Vitesse als Stoke City. Het is een mooi voorbeeld van een speler die door Vitesse is opgeleid en nu, anderhalf jaar voor het einde van zijn contract, kan worden verkocht. Los van het zakelijke, wensen we hem op sportief vlak bovenal het allerbeste toe.”

Manhoef is woensdagavond vertrokken naar Stoke-on-Trent. Daar is donderdag het contract getekend. Vitesse bedankt Million voor wat hij heeft betekend voor de club en wenst hem veel succes bij Stoke City.

Bron en foto © Vitesse