Home Muziek Sevn Alias maakt WK-anthem voor internationals E_Oranje

[Video] Sevn Alias maakt WK-anthem voor internationals E_Oranje

© KNVB

Vandaag lanceert Sevn Alias zijn track ‘Lions’. Het is het officiële anthem van E_Oranje voor de aankomende FIFAe Nations Cup in Kopenhagen, waar Manuel Bachoore, Dani Visser en Levi de Weerd namens Nederland aan het wereldkampioenschap FIFA deelnemen. De track is te beluisteren via onder andere Spotify.

“Op één vlak actief, we lachen niet meer. We gaan die trophy pakken, want we zijn gekwalificeerd. Ik ben 1, 2, 3, 4 man gepasseerd. Gescoord en de naam op m’n shirt gemanifesteerd!”

Het eerste couplet van ‘Lions’ refereert direct aan E_Oranje. De beat van de track is gebaseerd op het geluid dat het klikken van de PS5-controler maakt als de internationals van E_Oranje hun game spelen. Het niveau en de vingervlugheid van de internationals is dermate hoog en snel, dat dit geluid als inspiratie heeft gediend om tot deze beat te komen. Hiermee inspireerde E_Oranje Sevn Alias om dit WK-anthem voor E_Oranje te schrijven en produceren.

FIFAe Nations Cup 2022

Op de FIFAe Nations Cup komen de 24beste landen van de wereld bij elkaar om uit te maken wie zich kroont tot wereldkampioen. Van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 juli speelt E_Oranje zijn wedstrijden in Kopenhagen. Daar maken Bachoore, Visser en De Weerd kans om voor het eerst in de geschiedenis voor Nederland wereldkampioen FIFA te worden.

Op woensdag 27 en donderdag 28 juli wordt de poulefase afgewerkt. Op vrijdag 29 juli staan de achtste en kwartfinales gepland. Zaterdag 30 juli staat in het teken van de halve finale en de finale.

Voor de FIFAe Nations Cup looft FIFA een prijzengeld van 400.000 dollar uit, bijna 380.000 euro. Dit is het hoogste bedrag dat de FIFA ooit aan een digitaal evenement beschikbaar heeft gesteld.

Twitch

Alle wedstrijden van E_Oranje zijn te zien op het Twitch-kanaal van E_Oranje: twitch.tv/E_Oranje.

Sevn Alias

Sevn Alias behoort sinds 2015 tot één van de beste rappers van Nederland. De Amsterdammer is geen onbekende met de combinatie voetbal en muziek. In 2019 maakte hij de track Herres, als promotiefilmpje voor het Champions League-succes van Ajax dat seizoen.

Bron en foto © KNVB

Vorig artikel[Video] Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves | Comic-Con International: San Diego
Volgend artikelBritse spin-off van de populaire serie 90 Day Fiancé bij Discovery+