Home Nieuws Sport Nieuws Oracle Red Bull racing lanceert 20e seizoen in Formule 1

[Video] Oracle Red Bull racing lanceert 20e seizoen in Formule 1

Oracle Red Bull Racing RB20 Car Launch

Oracle Red Bull Racing is vandaag begonnen aan zijn 20e seizoen in de Formule 1 met een wereldwijd gelivestreamde show, om de start te lanceren van de nieuwe “Forever Rebl”-campagne van het team, die twee decennia Red Bull-cultuur in de sport zal vieren.

Om de festiviteiten aan te wakkeren, is de seizoenslancering van vandaag voor 2024 het begin van een jaar vol festiviteiten, waarin de impact van het team op de F1 op en naast het circuit zal worden onderzocht, en hoe het is uitgegroeid van parvenu’s in de paddock tot meervoudig kampioenschapswinnaars.

Forever Rebl is in het leven geroepen om de rol van de Red Bull-cultuur te benadrukken bij het ontwikkelen van een team dat de grenzen van de sport is blijven verleggen, sinds zijn F1-debuut tijdens de Australische Grand Prix van 2005. Tijdens Forever Rebl zal het team het hele jaar door een reeks speciale evenementen en activaties ontwikkelen, elk ontworpen om fans dichter bij het team en zijn 20-jarige geschiedenis te brengen.

Van voortbouwen op de Make Your Mark-kleurstellingswedstrijd van vorig jaar met nieuwe en nog spannendere mogelijkheden voor fans om hun creatieve touch aan de auto van dit jaar toe te voegen, tot verbluffende samenwerkingen in kunst en mode, die ook zullen resulteren in exclusieve merchandise. Van meerdere persoonlijke evenementen over de hele wereld tot fans de kans geven om unieke memorabilia te bemachtigen die de twee decennia van het team in de F1 omspannen. Forever Rebl zal de gelovigen van het team in het hart van de vieringen plaatsen.

En met die geest in gedachten stonden de fans stevig in het middelpunt van de belangstelling bij de seizoenslancering van 2024 vandaag. Vorig jaar kregen de fans van het team via The Paddock de kans om de lancering virtueel te presenteren op hun sociale kanalen, maar dit jaar kreeg een selecte groep gelukkige fans voor de lancering van de historische RB20 de kans om de lancering persoonlijk bij te wonen, op de Red Bull Technology Campus.

Meer dan 350 fans, teampartners en leden van de media pakten een ultramoderne, op maat gemaakte set in om de RB20 te verwelkomen in de racewereld. 13-voudig Grand Prix-winnaar en voormalig Red Bull Racing-ster David Coulthard was gastheer van de ceremonie met presentator Derin Adetosye, teambaas en CEO Christian Horner, drievoudig wereldkampioen Max Verstappen, zesvoudig racewinnaar en runner-up van 2023 Sergio ‘Checo’ Perez en Red Bull Academy Programme-coureurs Emely de Heus en Hamda Al Qubaisi. De groep kwam samen om een show te leveren die de glorieuze geschiedenis van het team kanaliseerde en een spannende aanval op de toekomst opzette voor de dubbele titelverdediger.

Bij de onthulling van de RB20 zei teambaas en CEO Christian Horner : “Dit is een gedenkwaardig jaar in de geschiedenis van het team. In de afgelopen 20 jaar is Red Bull erin geslaagd om het landschap van de Formule 1 te veranderen en dat heeft het gedaan door vastbesloten te zijn om dingen anders te doen, door zich in te zetten om hard te spelen en nog harder te racen en door volledig gefocust te zijn op het strijden om de grootste prijzen in de sport. We hebben het geluk gehad om dat meerdere keren te doen en zeven coureurstitels, zes overwinningen in het constructeurskampioenschap en 113 raceoverwinningen tot nu toe tonen het succes van Red Bull’s visie voor het team. Het nieuwste hoofdstuk van dat verhaal begint vandaag met de RB20. Het wordt een spannend en enorm competitief seizoen, maar zoals we vorig jaar zagen, is dit een team dat op het toppunt van zijn kunnen opereert en met Max en Checo hebben we twee coureurs die op elk circuit en onder alle omstandigheden kunnen presteren, dus ik heb er alle vertrouwen in dat, net zoals we de afgelopen 20 jaar hebben gedaan, We kunnen strijden om podiumplaatsen, overwinningen en hopelijk meer kampioenschappen.”

© Red Bull

Vorig artikelAlgemeen directeur Peter Rovers vertrekt bij Vitesse
Volgend artikel[Video] Ontrafel het mysterie van ‘SPHINX’ exclusief bij Videoland