Home Nieuws Sport Nieuws Algemeen directeur Peter Rovers vertrekt bij Vitesse

Algemeen directeur Peter Rovers vertrekt bij Vitesse

Peter Rovers © PlanetZone

Algemeen directeur ad interim Peter Rovers verlaat Vitesse op uiterlijk 31 maart 2024, of zoveel eerder Vitesse een geschikte opvolger gevonden heeft. Daarmee komt er na drieënhalf jaar een einde aan de periode van Rovers bij de club.

De bestuurder was sinds oktober 2020 aan Vitesse verbonden. In eerste instantie als commercieel directeur en vanaf maart 2023 als algemeen directeur ad interim.

De club en Rovers hebben na een enorm intensieve periode, waarin de club te maken kreeg met talloze complexe problemen, besloten dat het beter is wanneer de volgende fase in het bestaan van Vitesse wordt geleid door een nieuw gezicht.

De grootaandeelhouder, Raad van Commissarissen en het Stichtingsbestuur benadrukken het belang dat Rovers, in deze voor de club cruciale fase, nauw betrokken blijft bij de belangrijke dossiers waar de club mee te maken heeft. Andrey Soloviev en Peter van Bussel (Raad van Commissarissen): “Peter heeft in één jaar meer problemen op zijn bord gekregen dan die van een gemiddelde voetbalbestuurder in zijn hele carrière. We hebben veel waardering voor zijn drive en doorzettingsvermogen om de problemen van de club te helpen oplossen. Het is wat ons betreft ook onterecht dat op dit moment in de publieke opinie alle pijlen op hem worden gericht. We willen benadrukken dat alle belangrijke beslissingen die genomen zijn, altijd in het belang van de club en in goed overleg en met instemming van zowel de huidige grootaandeelhouder als de Raad van Commissarissen zijn genomen. Peter kent de dossiers als geen ander en we zijn dan ook blij dat we de komende belangrijke weken op hem kunnen blijven rekenen. We zullen ondertussen op zoek gaan naar een opvolger. Het is van belang dat we daar een aantal weken de tijd voor hebben, waarbij we weten dat de club ondertussen nog steeds in goede handen is. In deze voor de club zo belangrijke periode is het van belang dat we achter elkaar blijven staan om te doen wat het beste is voor Vitesse.”  

Bron: Vitesse Foto © PlanetZone

Vorig artikelBINNENKORT: Foto’s Kuukse Kroegetocht Cuijk
Volgend artikel[Video] Oracle Red Bull racing lanceert 20e seizoen in Formule 1
Ik ben de eigenaar van Planetzone