Home Nieuws Sport Nieuws Nieuwe Derbystar Eredivisiebal 2022/2023: ontwerp door voetbalkunstenaar Piro

[Video] Nieuwe Derbystar Eredivisiebal 2022/2023: ontwerp door voetbalkunstenaar Piro

© Derbystar

Met trots presenteren de Eredivisie en Derbystar de nieuwe officiële Eredivisiebal voor het seizoen 2022/2023. Dit jaar is de Eredivisiebal ontworpen door Barry Pirovano, die bekend staat om zijn iconische voetbal-art. ‘Piro’ heeft in zijn unieke stijl typerende items op de bal uitgebeeld die een voetbalcarrière lang meegaan. Daarmee staat ‘Daar waar het begon’ centraal in het ontwerp. Elke speler begint namelijk op dezelfde manier; van amateur naar hopelijk ooit spelen in de Eredivisie. 

De items uit jouw voetballeven: van wekker tot hoekvlag

Piro heeft, in zijn kenmerkende stijl, typerende voetbalitems op de bal uitgebeeld die je steeds weer in je voetbalcarrière tegenkomt. Denk aan badslippers, een voetbaltafel, een hoekvlag, een sporttas en een wekker – die uiteraard soms te vroeg afgaat om te gaan voetballen. Door inspiratie te halen uit spelers en de items die zij tegenkomen op hun voetbalpad, zal de bal vele amateurs aanspreken die zelf graag door middel van het spelen met een Derbystarbal beter willen worden.

Historie ontwerp Derbystar ballen

Voetbalkunstenaar Piro is de zesde ontwerper die door de Eredivisie is gevraagd de officiële wedstrijdbal vorm te geven. Floor Wesseling tekende voor het ontwerp van de bal van het afgelopen jubileumseizoen en eerder waren talentvolle artiesten van Top Notch, het Rijksmuseum, Johnny de Mol en Henk Schiffmacher verantwoordelijk voor het design van de Eredivisiebal.

“Daar waar het begon”

Bekijk de lanceringsvideo om dé bal in actie te zien.

© Derbystar