Home Nieuws Sport Nieuws Maat is vol: Géén fans meer in stadions Griekse Super League

[Video] Maat is vol: Géén fans meer in stadions Griekse Super League

Het nieuwe stadion van AEK Athene Foto © Mc Raptis

De Griekse regering heeft ingegrepen na de vele rellen tussen rivalerende fans en het geweld tegen de polite. Ook scheidsrechters zijn vaak het doelwit door onder meer de (doods)bedreigingen en hebben aangegeven niet meer te willen fluiten. In november werd een winkel van een van de scheidsrechters bekogeld met een aantal brandbommen. Griekenland heeft een grote én slechte reputatie als het gaat tussen de rivalerende fans van onder meer Paok Saloniki, Panathinaikos,AEK Athene en Olympiakos. Het gaat regelmatig mis zowel in het stadion als daarbuiten.

De Griekse regering heeft nu besloten dat alle wedstrijden uit de Griekse Competitie, De Super League en Super league 2 ( de twee hoogste Griekse competities) voorlopig tot en met 12 februari achter gesloten deuren gespeeld zullen worden en dus zonder supporters van beide clubs. Dit geldt ook voor de Europese wedstrijden. Afgelopen weekeinde gingen de wedstrijden zelfs helemaal niet meer door.

Afgelopen donderdag waren er ook rellen bij een volleybalwedstrijd tussen de aartsvijanden Olympiakos en Panathinaikos. Een agent rakte zwaargewond door een vuurpijl

Bron: ERT Foto © PlanetZone