Home Nieuws Sport Nieuws KNVB organiseert fanparade richting Duitsland als landelijke aftrap voor EURO2024

[Video] KNVB organiseert fanparade richting Duitsland als landelijke aftrap voor EURO2024

© KNVB

De KNVB organiseert op vrijdag 14 juni, de start van EURO2024 in Duitsland, een grootschalige fanparade. Het doel is om gezamenlijk in een heuse oranje karavaan richting het toernooi te reizen en daarmee feestelijk het EK af te trappen. Daarnaast wil de KNVB stimuleren om samen te reizen. Het vertrekpunt van de fanparade is HHC Hardenberg, waar vandaan de karavaan, na een startschot van Oranje-legend Gerald Vanenburg en oud-international en scheidsrechter Danny Koevermans, zal vertrekken richting Hamburg.

Naast de landelijke aftrap komen Oranjefans eerder die ochtend op verschillende locaties in Nederland samen. Enkele van deze locaties zijn FC Eindhoven AV en RKSV NEO te Borne, waar ook internationals Cody Gakpo (FC Eindhoven AV) en Wout Weghorst (RSKV NEO) hebben gespeeld. Ze vertrekken gezamenlijk naar het centrale punt in Hardenberg. Vanuit Hardenberg worden ze naar Duitsland geleid door de speciale fanwagens van de partners van de KNVB, die centraal staan in de EK-campagne.

Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal KNVB: “In Hardenberg ontvangen alle Nederlandse fans een Oranje-verrassingspakket voor hun auto en mogen ze zich bij de stoet voegen. Er is muziek en er zijn allerlei festiviteiten om de sfeer er goed in te brengen. We kijken ernaar uit om gezamenlijk en met een geweldige sfeer richting Duitsland te vertrekken. Daarbij vinden we het belangrijk om ook bewust bezig te zijn en roepen we fans op om gezamenlijk naar het toernooi af te reizen.”

Op vrijdag 14 juni reizen Oranjefans massaal richting Duitsland af voor EURO2024. Het Nederlands elftal speelt zondag 16 juni de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Daarna speelt Oranje in ieder geval nog tegen Frankrijk en Oostenrijk. De KNVB start voor het EK met hun Volle Bak!-campagne (vanuit het mobiliteitsprogramma GO!) om Oranjefans op te roepen in volle auto’s naar Duitsland te rijden en de reiskilometers zo groen mogelijk te maken. Meer informatie over de landelijke aftrap is hier te vinden

Bron en foto © KNVB