Home Nieuws Sport Nieuws Joshua Zirkzee speelt dit seizoen in het Lotto Park van RSC...

[video] Joshua Zirkzee speelt dit seizoen in het Lotto Park van RSC Anderlecht

De aanvaller komt op huurbasis over van FC Bayern München

Paars-wit versterkt zijn voorlinie met de Nederlander Joshua Zirkzee. De 20-jarige spits speelt het komende seizoen in het Lotto Park.

Zirkzee begon zijn opleiding in Nederland bij onder meer Feyenoord maar maakte al in 2017 de overstap naar de jeugdploegen van Bayern München. In december 2019 maakte hij zijn debuut in de eerste ploeg van de Duitse grootmacht en kreeg hij ook meteen zijn eerste minuten in de Champions League en de Bündesliga. Zirkzee zou in dat seizoen meteen 4 keer het doel treffen in 9 wedstrijden in de Duitse competitie.

De Nederlander, die ook al enkele selecties voor Jong Oranje telt, vindt dit seizoen een nieuwe uitdaging bij RSC Anderlecht. Hij zal het komende seizoen op huurbasis in het Lotto Park spelen.

Joshua zelf is verheugd om in Brussel te zijn. “Na een telefoontje met Vincent Kompany was er meteen een klik. Ik voelde veel vertrouwen vanuit de club en de speelstijl en de filosofie spreekt mij enorm aan. Ik voel mij klaar om bij te dragen aan het team en de club te helpen om zijn doelen te bereiken.”

“Joshua is een jonge spits met een enorm potentieel”, zegt sportief directeur Peter Verbeke. “Het past binnen onze filosofie om hem verder te begeleiden in zijn ontwikkeling en tegelijk resultaat te boeken. Joshua kan een bal bijhouden, is goed in de combinatie en beschikt over een individuele actie. Op deze manier voegen we opnieuw extra kwaliteit aan onze kern toe.”

Bron en foto © RSCA Studio