Home Nieuws Sport Nieuws Dé nieuwe Eredivisiebal voor 65 jaar Eredivisie!

[video] Dé nieuwe Eredivisiebal voor 65 jaar Eredivisie!

Elementen uit logo’s van alle 54 clubs die ooit in de Eredivisie hebben gespeeld, sieren de officiële bal voor het nieuwe Eredivisieseizoen. Aanleiding is het jubileum dat de Eredivisie viert: de hoogste Nederlandse profcompetitie bestaat 65 jaar. Per club ontvangt een clubicoon een unieke, ingekleurde bal.

Eerbetoon aan Eredivisiegeschiedenis
Het hele seizoen 2021-2022 wordt met de nieuwe Derbystar bal gespeeld in de Eredivisie. Floor Wesseling, Creative Director van Studio Wesseling, tekende voor het ontwerp. Wesseling: “Het was een flinke uitdaging om 65 jaar voetbalgeschiedenis op de bal terug te laten komen. Ik ben uiteindelijk uitgekomen op een ontwerp met elementen van alle 54 clubs in klassiek zwart-wit. Een rijke, veelzijdige mix, maar samen toch een sterk en krachtig geheel.”

De jubileumbal maakt zijn officiële debuut bij de start van het nieuwe Eredivisieseizoen: de wedstrijd Go Ahead Eagles – sc Heerenveen. Deze trapt af op vrijdag 13 augustus om 20.00 uur.


Fans kiezen clubicoon voor uniek exemplaar
In totaal zijn er door Derbystar 65 unieke exemplaren geproduceerd en door ontwerper Floor Wesseling van een persoonlijke tekening voorzien. Hiervan gaan 54 exemplaren naar Eredivisie-iconen, één per club die ooit in de Eredivisie actief is geweest. Welke iconen een exemplaar ontvangen wordt op 2 september bekendgemaakt, de verjaardag van de Eredivisie. De overige 11 ballen worden door de Eredivisie verloot onder fans die op hun favoriete icoon hebben gestemd.

Stemmen op jouw favoriete clubicoon kan hier.

Floor Wesseling is de vijfde ontwerper die door de Eredivisie is uitgenodigd de officiële wedstrijdbal vorm te geven. Eerder gaven talentvolle artiesten van Top Notch, het Rijksmuseum, Johnny de Mol en Henk Schiffmacher de Eredivisiebal vorm.

Bron ©

Vorig artikelHumberto vrijdag eenmalig live vanuit de Johan Cruijff ArenA
Volgend artikelVan Gaal neemt 25 spelers op in voorlopige Oranjeselectie
Ik ben de eigenaar van Planetzone