Home Nieuws Sport Nieuws Van Gaal neemt 25 spelers op in voorlopige Oranjeselectie

Van Gaal neemt 25 spelers op in voorlopige Oranjeselectie

© KNVB

Bondscoach Louis van Gaal heeft 25 spelers opgenomen in de voorlopige selectie voor Oranjes WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije. Onder hen Tyrell Malacia (Feyenoord) en Devyne Rensch (Ajax), die niet eerder tot de voorlopige spelersgroep behoorden.

Doelman Maarten Stekelenburg heeft besloten een punt te zetten achter zijn interlandcarrière. De 38-jarige keeper van Ajax kwam 63 keer uit voor het Nederlands elftal. Hij maakte zijn debuut in 2004 in de wedstrijd tegen Liechtenstein en was afgelopen zomer de eerste doelman van Oranje tijdens het Europees kampioenschap. Zijn grootste succes was het wereldkampioenschap van 2010 in Zuid-Afrika, toen hij met het Nederlands elftal de finale haalde.

De voorselectie:

Nathan Aké (Manchester City), Donny van de Beek (Manchester United), Steven Berghuis (Ajax) Justin Bijlow (Feyenoord), Daley Blind (Ajax), Memphis Depay (Barcelona), Virgil van Dijk (Liverpool), Joël Drommel (PSV), Cody Gakpo (PSV), Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Tim Krul (Norwich City), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Remco Pasveer (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Guus Til (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) en Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain).

Van Gaal: “Iedereen weet dat de interlandweek in september erg belangrijk is en de voorbereidingstijd heel kort. Dat betekent dat we spelers nodig hebben die er meteen staan. Niet alle clubs en spelers zijn even ver in de voorbereiding, dus daar moet ik rekening mee houden. Een aantal spelers heb ik daarom nu niet op de lijst gezet. Maar ik wil benadrukken dat iedereen bij mij in beeld is en blijft.”

Nederland hervat de WK-kwalificatiereeks in Oslo, waar Noorwegen op woensdag 1 september in het Ullevaal Stadion de tegenstander is. Zaterdag 4 september komt Montenegro op bezoek in de PSV-thuishaven in Eindhoven. Oranje besluit de interlandperiode dinsdag 7 september in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam met een ontmoeting met Turkije, de koploper in groep G. Alle duels beginnen om 20.45 uur. Vrijdag 27 augustus maakt Van Gaal bekend welke spelers tot de definitieve selectie behoren

Bron en foto © KNVB