Home Nieuws Sport Nieuws Trainersstaf jeugdopleiding 2021/2022 FC Emmen compleet

Trainersstaf jeugdopleiding 2021/2022 FC Emmen compleet

De jeugdopleiding heeft de trainersstaf voor het seizoen 2021/2022 rond. Er zijn twee nieuwe gezichten in deze staf: Nico Haak en Robin Poeste. Björn Zwikker (Onder 18), Marco Sanders, Jan Willem de Haan (beide Onder 12) en John Tieman (Onder 10) verlaten de club.

De 39-jarige Haak is een oude bekende van de club; van 2006 tot 2011 was de in Emmen woonachtige trainer al werkzaam voor de jeugdopleiding van FC Emmen en de toenmalige combinatie RJO Heerenveen/Emmen. Momenteel is Haak ook trainer van zondag hoofdklasser vv Hoogeveen en verlaat hij na dit seizoen PEC Zwolle als trainer van de Onder 15. Komend seizoen zal hij de Onder 18 van FC Emmen onder zijn hoede nemen, en staat hij als trainer op het veld bij de Onder 21 van Ruud Jalving.

Robin Poeste (23) is afkomstig van HZVV. De jonge en ambitieuze Poeste is momenteel actief bij de zaterdag hoofdklasser als tweede trainer van HZVV 2, trainer van de Onder 15 en is in het bezit van UEFA B. Hij zal in het komende seizoen een van de trainers zijn van FC Emmen Onder 12, dat gaat spelen in de Landelijke Twin Games competitie.

Alle jeugdteams op een rij:
* FC Emmen Onder 21 blijft onder leiding van Ruud Jalving, die zijn vierde seizoen in gaat als trainer van de jeugdopleiding.
* FC Emmen Onder 18 komt onder leiding van Nico Haak. Hij volgt Björn Zwikker op, die zal vertrekken naar de jeugdopleiding van FC Groningen.
* FC Emmen Onder 16 zal in het komende seizoen ook geleid worden door Karlo
Meppelink, die zijn derde seizoen bij FC Emmen in zal gaan. Meppelink is daarnaast ook trainer bij zondag eersteklasser VKW.
* FC Emmen Onder 14 heeft in het komende seizoen wederom Matthias Maurer (29) als trainer. Maurer is al sinds 2016 betrokken bij de FC Emmen-jeugdopleiding en heeft recent zijn UEFA A-diploma behaald.
* FC Emmen Onder 13 staat in het volgende seizoen onder leiding van Willem van
Loenen. De 24-jarige Emmenaar is al sinds 2014 verbonden aan de jeugdopleiding van FC Emmen en was in het afgelopen seizoen ook trainer van de Onder 13.
* FC Emmen Onder 12 (Landelijke Twin Games) wordt in het komende seizoen getraind door Albert-Jan van Oosten en Robin Poeste. Van Oosten was afgelopen seizoen trainer/coach van de Onder 11, Poeste is nieuw binnen de opleiding.

* FC Emmen Onder 11 (Landelijke Twin Games) komt onder leiding van Brian Zweers en Kain Hoogeveen. Dit nieuwe duo was in het afgelopen seizoen los van elkaar al werkzaam binnen de jeugdopleiding. Zweers was trainer/coach van de Onder 10, Hoogeveen was dat in het afgelopen seizoen ook al van de Onder 11.
* FC Emmen Onder 10 zal komen te vervallen. In plaats daarvan gaat de jeugdopleiding amateurverenigingen in de directe regio intensiever ondersteunen met een nieuw plan en krijgt de voetbalschool een prominente rol voor de talentvolle jeugdvoetballers uit de omgeving.

Hoofd Jeugdopleiding René Grummel en Coördinator Jeugdopleiding Christiaan Hindriks zullen beide voor respectievelijk het vijfde en zesde seizoen aan de jeugdopleiding verbonden zijn.

Bron en foto © FC Emmen