Home Nieuws Sport Nieuws Topcompetities vrouwenvoetbal onderdeel van betaald voetbal

Topcompetities vrouwenvoetbal onderdeel van betaald voetbal

© KNVB

Tijdens de najaarseditie van de bondsvergadering is formeel besloten dat de Azerion Vrouwen Eredivisie, de Beloftencompetitie Vrouwen en de KNVB-bekercompetitie voor vrouwen onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van het betaald voetbal verder gaan. Deze beslissing draagt bij aan de volgende stap in de professionalisering van het vrouwenvoetbal in Nederland en sluit aan bij strategische doelstellingen van de KNVB om de topcompetities voor vrouwen aantrekkelijker te maken.

Vrijwel alle clubs die momenteel uitkomen in de Azerion Vrouwen Eredivisie zijn betaald voetbalorganisaties. De besluitvorming verschuift nu van de ledenraad naar de algemene vergadering betaald voetbal en daarmee naar de BVO’s, die meer en meer betrokken zijn bij het vrouwenvoetbal. De organisatie van deze competitie werd binnen de KNVB al uitgevoerd door de experts van het betaald voetbal.

In 2007 startte de Vrouwen Eredivisie met zes clubs onder de vlag van het amateurvoetbal. Destijds gebeurde dit om de stap naar een topcompetitie voor het vrouwenvoetbal zo laagdrempelig mogelijk te laten zijn. Ruim vijftien jaar later is de hoogste competitie bij de vrouwen – de Azerion Vrouwen Eredivisie – gegroeid naar elf deelnemers en zal met ingang van het seizoen 2023/’24 deze competitie bestaan uit 12 deelnemers. Onafhankelijk onderzoek toonde eerder aan dat de hoogste vrouwenvoetbalcompetitie van ons land met een deelnemersveld van twaalf clubs de meest ideale vorm bereikt.

Bron en foto KNVB

Vorig artikelJust Spee herkozen als bondsvoorzitter van de KNVB
Volgend artikelFoto’s Avatar: The way of water premiere
Ik ben de eigenaar van Planetzone