Home Nieuws Sport Nieuws Supportersclub roepen fans op om te feesten: Omgeving Johan Cruijff ArenA, Leidseplein...

Supportersclub roepen fans op om te feesten: Omgeving Johan Cruijff ArenA, Leidseplein en Rembrandtplein veiligheidsrisicogebied

© PlanetZone

De Johan Cruijff ArenA en de directe omgeving zijn van woensdag 11 mei 14.00 uur tot donderdag 12 mei 02.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Hetzelfde geldt voor de omgeving van het Leidseplein en Rembrandtplein.

Dat betekent dat iedereen in die gebieden preventief gefouilleerd kan worden. Dit heeft de burgemeester van Amsterdam besloten in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie.

Gezien de ervaringen van vele jaren en recente informatie acht de driehoek de kans zeer reëel dat groepen supporters naar de binnenstad en het Arenagebied zullen gaan, waarbij de kans bestaat op grote openbare ordeverstoringen. De aanwijzing van de veiligheidsrisicogebieden draagt bij aan een veilig verloop van de kampioenswedstrijd die Ajax vanavond speelt in de Johan Cruijff ArenA tegen Heerenveen.

De politie houdt de situatie in de hele stad nauwlettend in de gaten en is voorbereid op verschillende scenario’s.

Gisteren kondigen diversen supportersclub van Ajax aan om alsnog naar de stad te komen om de kampioenstitel uitbundig te vieren

© PlanetZone

Vorig artikelFinale Conference League in 2023 in Praag, nog minder toeschouwers
Volgend artikelGeen Coolsingel maar De Kuip bij eventuele huldiging Feyenoord
Ik ben de eigenaar van Planetzone