Home Nieuws Sport Nieuws STVV kiest Thorsten Fink als nieuwe coach

STVV kiest Thorsten Fink als nieuwe coach

© STVV

Champions League winnaar wordt nieuwe coach bij 100 jarige club

De kanaries pakken flink uit met het aankomende 100ste verjaardag van de club. Niemand minder dan Thorsten Fink is de nieuwe hoofdtrainer van STVV. “Fink is een heel ervaren coach die de mouwen op wil stropen en een echte winnaarsmentaliteit heeft. Daarom is hij de ideale kandidaat om STVV te leiden in dit jubileumseizoen.”

Thorsten Fink, als speler nog voormalig Champions League-winnaar bij Bayern München, brengt een schat aan ervaring mee naar Sint Truiden. Fink werd onder meer twee keer kampioen -en bekerwinnaar met het Zwitserse FC Basel.

De Duitser is klaar voor een nieuwe uitdaging “Ik vind het geweldig om bij STVV aan de slag te gaan en deel uit te maken van een club met zo’n rijke geschiedenis en gepassioneerde fans. Dat we aan de vooravond van het 100ste seizoen staan, maakt het extra speciaal. Samen met de staf en de spelers zullen we er alles aan doen om er een memorabel jaar van te maken”, Aldus de kersverste trainer.

“Fink is een trainer die aansluit bij het DNA van onze club. Het is een sterke leider die in staat is om een team te bouwen en te
kneden. Bovendien kan Thorsten bogen op een ruime ervaring en is hij in staat een duidelijke speelstijl te ontwikkelen. Omdat we heel wat aanstormende jonge talenten in onze kern hebben, was het ten slotte ook belangrijk om een coach te vinden die in het verleden al bewees dat hij spelers kan laten ontplooien”, zo legt CEO Takayuki Tateishi uit.

“Elk seizoen is belangrijk. Maar dit seizoen is voor onze trouwe supporters nog belangrijker dan anders. We hebben er vertrouwen in dat we met Thorsten Fink een sterk jubileumjaar tegemoet gaan. Samen met de coach gaan we nu keihard werken om een competitieve ploeg samen te stellen. We gaan er een seizoen van maken dat iedereen met een geel-blauw hart vanop de eerste rij wil meemaken. Vervolgt hij.

STVV behaalde dit seizoen de twaalfde plaats in de Jupiler Pro League

Foto © STVV