Home Nieuws Sport Nieuws sc Heerenveen legt centrale verdediger Bakker vast

sc Heerenveen legt centrale verdediger Bakker vast

sc Heerenveen heeft Nick Bakker (29) voor de rest van het seizoen aan de selectie toegevoegd. De centrale verdediger speelde de afgelopen zes jaar bij FC Emmen en was sinds de zomer transfervrij. Daardoor kon de Friese eredivisionist hem buiten de transferwindow om vastleggen.

Voordat Bakker uitgroeide tot steunpilaar bij FC Emmen kwam hij uit voor FC Groningen. Bij de club uit zijn geboorteplaats doorliep hij de hele jeugdopleiding. Begin 2012 maakte de verdediger zijn debuut in het eerste elftal, in de thuiswedstrijd tegen PSV. In totaal speelde Bakker dertien jaar lang in het groen-wit.

In de zomer van 2016 vertrok Bakker naar FC Emmen. Daar schreef hij in het seizoen 2018/2019 historie door voor het eerst in de clubgeschiedenis te promoveren naar de eredivisie. Na 132 competitiewedstrijden in het rood-wit – waarvan 69 op het hoogste niveau – koos Bakker voor een nieuw avontuur.

Technisch manager Ferry de Haan is blij met het aantrekken van Bakker. “Centraal achterin lag aan het einde van de transferperiode niet onze prioriteit, maar we hebben altijd onze ogen en oren opengehouden voor versterking centraal achterin. Mede vanwege de langdurige afwezigheid van Pawel Bochniewicz. Met Nick halen we een ervaren verdediger met karakter in huis die zich in de eredivisie heeft bewezen.”

Bron en foto © sc Heerenveen