Home Nieuws Sport Nieuws Samenwerking MVV Maastricht en onderzoekers, studenten Zuyd Hogeschool

Samenwerking MVV Maastricht en onderzoekers, studenten Zuyd Hogeschool

© MVV Maastricht

Studenten fysiotherapie en biometrie én onderzoekers van het lectoraat Voeding, Leefstijl en Bewegen gaan aan de slag met alle spelers van de Maastrichtse profvoetbalclub. Door fysiologische- en prestatiedata van de individuele voetballers te meten en te volgen, kan Zuyd Hogeschool de staf van MVV ondersteunen om de spelers maatwerk te kunnen bieden op het vlak van training, ontwikkeling en het verkleinen van blessurerisico’s. De samenwerking sluit ook aan op de zorg die MVV besteedt aan de evenwichtige talentontwikkeling van jonge voetballers.

Erik Noor, algemeen directeur van MVV, en Saskia Brand-Gruwel, lid van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool, hebben voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Almere City FC de intentieverklaring voor de samenwerking ondertekend. Hierin spreken beide organisaties af de komende tijd de samenwerking concreet te gaan invullen. Vanuit Zuyd Hogeschool zijn vooralsnog de academie Fysiotherapie, de academie Mens & Techniek / Biometrie en het lectoraat Voeding, Leefstijl en Beweging betrokken.

Topsport klimaat
MVV wil als club zoveel mogelijk talent uit de regio aantrekken. Dat kan zich bij de voetbalclub ontwikkelen tot topsporter. Hiervoor wil de voetbalclub een topsportklimaat creëren. “We zoeken daarvoor de juiste kennis en kunde. Zuyd Hogeschool kan die aanreiken”, legt Ronny Van Geneugden, Technisch directeur van MVV, uit. Het gaat hierbij niet alleen om de spelers van MVV Academy of de profvoetballers, maar alle teams van de club. Door samen met Zuyd Hogeschool een volgsysteem op te zetten en van elke speler de individuele ontwikkeling te monitoren, kan MVV de perfecte, op maat gesneden begeleiding bieden aan elke voetballer. Ronny Van Geneugden: “We maken samen met Zuyd Hogeschool voor elke speler een persoonlijk plan, zodat onze trainers hen nog beter kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling.” Hij noemt de samenwerking een win-win situatie voor MVV en Zuyd Hogeschool. Studenten en onderzoekers vinden bij de club een platform om hun expertise in te zetten en te ontwikkelen en MVV bouwt aan het topsportklimaat
waardoor de club zich als geheel verder kan ontwikkelen.

Rol data in topsport wordt groter
Data spelen een alsmaar grotere rol in topsport. Dennis Odekerken, docent Biometrie:
“Door het objectiveren van trainingen en wedstrijden kan de belasting van de spelers

Bron en foto © MVV Maastricht