Home Nieuws Sport Nieuws RSC Anderlecht stuurt Felice Mazzù de laan uit, Nederlander Robin Veldman neemt...

RSC Anderlecht stuurt Felice Mazzù de laan uit, Nederlander Robin Veldman neemt taken voorlopig over

© RSC Anderlecht

De situatie was onhoudbaar geworden nadat RSC Anderlecht de klassieker -en rivaal tegen Standard Luik met 3-1 verloor. Althans dit was de stand na 60 minuten spelen waarna de wedstrijd gestaakt werd door RSC Anderlecht supporters die onder meer vuurwerk op het veld bleven gooien. De wedstrijd zal reglementair omgezet worden in een 5-0 overwinning voor standard Luik. Bovendien krijgt RSC Anderlecht een boete van maar liefst 50.000 euro opgelegd. De spelers konden pas 2 uur later vertrekken dan normaal en gingen naar de oefencomplex van de rode duivels in Tubeke omdat men bij hun eigen oefencomplex in Neerpede veel boze supporters hadden verwacht. Na de wedstrijd waren er nog rellen tussen beide supporters.

RSC Anderlecht heeft met onmiddellijke ingang de samenwerking met Felice Mazzù beeindigd. Aan de basis van die beslissing liggen de resultaten die na 14 speeldagen ver onder de verwachtingen blijven.  In afwachting van de aanstelling van een nieuwe hoofdcoach neemt RSCA Futures-coach -en Nederlander Robin Veldman tijdelijk de honneurs waar.

Gisteravond laat stuurde RSC Anderlecht een statement naar buiten: RSC Anderlecht betreurt de incidenten die zondagavond hebben geleid tot het stilleggen van de wedstrijd in en tegen Standard Luik. De club heeft vanzelfsprekend veel begrip voor de onvrede van de supporters. Sporting staat momenteel niet waar het hoort te staan. Maar de club veroordeelt deze incidenten met klem en gaat de komende dagen in dialoog met haar supporters.

Felice Mazzu was vorig jaar nog in dienst van het verassende stuntploeg Union, de club die nipt het kampioenschap moest overlaten aan Club Brugge. Daarvoor was Felice coach bij KRC Racing genk waar hij ook ontslagen werd.

Mazzu is al de zesde trainer in de hoogste klasse van het Belgische voetbal die dit seizoen ontslagen is. Afgelopen weekeinde gingen Edward Still (Charleroi) en Bernd Storck (Eupen) hem voor. Eerder moesten ook Karim Belhocine (Kortrijk), Dominik Thalhammer (Cercle Brugge) en de Nederlander Danny Buijs (KV Mechelen) vroegtijdig het veld ruimen.

Bron en foto © RSC Anderlecht