Home Nieuws Sport Nieuws Roda JC legt Xian Emmers vast

Roda JC legt Xian Emmers vast

Roda JC Kerkrade heeft zich versterkt met middenvelder Xian Emmers. De 22-jarige Belg komt transfervrij over van FC Internazionale en tekent in Kerkrade een overeenkomst voor de duur van twee seizoenen.

In 2015 maakte Emmers de overstap van KRC Genk naar FC Internazionale. Gedurende zijn periode in Italië werd verhuurd aan respectievelijk Cremonese (IT), Waasland-Beveren (BE) en Almere City (NL).

Emmers, tevens jeugdinternational van België O16 tot en met O19, werd gedurende het afgelopen seizoen door Inter verhuurd aan Almere City. In 16 wedstrijden wist hij zesmaal doel te treffen en schreef hij vier assists achter zijn naam.

Emmers heeft zijn overeenkomst bij Inter, die oorspronkelijk duurde tot 30-06-2022, ontbonden. Dit betekent dat Roda JC de middenvelder transfervrij kan inlijven.

Emmers: “Ik heb gedurende het afgelopen seizoen de Keuken Kampioen Divisie leren kennen. Wat mij is opgevallen is dat er bij Roda JC écht een team stond. Dat team is grotendeels intact gebleven. Ik denk dat Roda JC op dit moment de juiste keuze is in mijn carrière. Ik kan niet wachten om voor deze mooie club te mogen spelen. Ik heb er zin in!”

Xian Emmers sluit per direct aan bij de hoofdmacht van Roda JC. Hij gaat zijn wedstrijden afwerken met rugnummer 22.

Bron en foto Roda JC Kerkrade