Home Nieuws Sport Nieuws Beerschot trekt Schotse spits aan

Beerschot trekt Schotse spits aan

Beerschot heeft Schotse spits Lawrence Shankland definitief overgenomen van Dundee United. De Schotse A-international speelde de afgelopen twee seizoenen voor de club uit Dundee. Waar hij 40 goals maakte in 74 wedstrijden. De laatste vijf jaar maakte de Schot maar liefst 82 doelpunten in de Schotse eerste en tweede klasse. Hij tekent een contract voor drie jaar op het Kiel. “Shankland is een killer in de zestien.”

Maar liefst 140 goals maakte Lawrence Shankland al in zijn clubcarrière. Daar deed hij er als A-international nog ééntje bij voor de Schotse nationale ploeg. “Hopelijk kan ik die goede reeks hier verderzetten”, vertelt de Schot. “Ik hoop zo snel mogelijk aan de ploeg bij te kunnen dragen.

Zijn beste seizoen kende Shankland in 2019-2020, toen scoorde hij maar liefst 24 goals in 26 matchen. In dat seizoen scoorde hij ook drie hattricks. “Ja, dat was een fantastisch seizoen”, herinnert Shankland zich. “Ik weet nog dat ik toen vier goals bij mijn debuut scoorde. Die traditie wil ik wel eer proberen aandoen”, lacht hij. Vorig seizoen draaide hij ook vlot mee in de Schotse eerste klasse met zeven goals en vier assists.

“Lawrence is een echte goaltjesdief en het soort van spits die elke ploeg kan gebruiken”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “Hij is nog maar 26 en heeft nog groeimarge. In de Schotse competitie toonde hij al zijn waarde. Hij is een echte killer in de zestien.”

Het soort van spits dat Beerschot zeker kan gebruiken, weet ook voorzitter Francis Vrancken. “We waren al een hele tijd bezig met Lawrence”, vertelt Vrancken. “Hij is via de scouting van United World in het vizier van Beerschot gekomen. Dat we een jongen met ervaring op het internationale toneel kunnen aantrekken, maakt ons erg blij”, besluit Vrancken.

Shankland sluit donderdag aan bij de groepstrainingen. Beerschot stelt alles in het werk om de Schot, die geen EU-inwoner is, speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd tegen Club Brugge op 22/8.

Bron en foto © Beerschot