Home Nieuws Sport Nieuws Robin Pröpper naar FC Twente

Robin Pröpper naar FC Twente

Robin Pröpper speelt komend seizoen voor FC Twente. De 27-jarige verdediger tekende vanavond in De Grolsch Veste een driejarig contract. Pröpper komt transfervrij naar FC Twente, afgelopen vijf seizoenen speelde Pröpper voor Heracles Almelo.

Robin Pröpper: “Voor mij was nu het moment om bij een andere club een nieuwe stap te maken als voetballer. Bij FC Twente wil ik weer het beste uit mezelf halen en me op die manier blijven ontwikkelen.”

Jan Streuer: “We waren op zoek naar een centrale verdediger. Met de komst van Robin hebben we dit heel goed in kunnen vullen. Robin speelt al jaren op het hoogste niveau en is zeer ervaren. Daarmee kan hij onze relatief jonge ploeg helpen. Het is mooi dat Robin al vroeg in de voorbereiding aansluit. Hij zal er snel staan.”

Over Robin Pröpper
Robin Pröpper speelde in de jeugdopleiding van Vitesse en De Graafschap en maakte in 2012 voor de Doetinchemse club zijn debuut in het betaald voetbal. Na vier seizoenen maakte de verdediger de overstap naar Heracles Almelo, waar hij vijf jaar speelde. Pröpper speelde tot dusver 234 wedstrijden in het betaald voetbal en scoorde daarin veertien keer.

Bron en foto © FC Twente