Home Nieuws Sport Nieuws RKC Waalwijk lijft doelman Joel Pereira in

RKC Waalwijk lijft doelman Joel Pereira in

RKC Waalwijk heeft zich per direct versterkt met Joel Pereira. De Portugese doelman tekent een contract voor één jaar met de optie voor nog een seizoen. Morgen, dinsdag 6 juli, staat Joel Pereira voor het eerst op het Waalwijkse trainingsveld.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld over de komst van Pereira: ‘’Met de komst van Joel halen we een doelman met veel potentie in huis, die eveneens beschikt over de nodige ervaring. Hij genoot zijn opleiding bij Manchester United en heeft in die periode veel vlieguren gemaakt. Hier in Waalwijk krijgt hij de kans zichzelf verder te ontwikkelen en zullen we samen met hem voor het maximaal haalbare gaan.’’

Joel Pereira
De in Zwitserland geboren Portugees Joel Dinis Castro Pereira (25) stond de afgelopen negen seizoenen onder contract bij Manchester United. Hier doorliep hij meerdere jeugdelftallen, waarna hij in 2017 onder José Mourinho zijn debuut in de FA Cup maakte tegen Wigan Athletic. Niet veel later dat seizoen volgde ook zijn eerste optreden in de Premier League tegen Crystal Palace.

In zijn periode bij The Red Devils deed Pereira ook de nodige ervaring op bij onder andere Vitória Setúbal, Heart of Midlothian en Huddersfield Town. Joel Pereira heeft bovendien 40 interlands voor verschillende jeugdelftallen van Portugal op zijn naam staan.

De doelman is de tweede aanwinst van de Geelblauwen deze zomer. Eerder werd Iliass Bel Hassani al toegevoegd aan het eerste elftal.

Bron en foto © RKC Waalwijk

Vorig artikelDuitse verdediger naar Go Ahead Eagles
Volgend artikelVideoland Releases juli 2021
Ik ben de eigenaar van Planetzone