Home Nieuws Sport Nieuws Rick Kruys stopt na dit seizoen als trainer van VVV-Venlo

Rick Kruys stopt na dit seizoen als trainer van VVV-Venlo

© VVV Venlo

Ook assistent-trainer Frank Van Kempen vertrekt

Rick Kruys en VVV-Venlo gaan na dit seizoen uit elkaar. De 38-jarige oefenmeester heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen en dus komt er komende zomer een einde aan de samenwerking.

In de zomer van 2022 tekende Kruys een tweejarig contract in Covebo Stadion – De Koel –, waar hij aan zijn eerste klus als vaste hoofdtrainer in het betaald voetbal begon. Het eerste seizoen onder leiding van Kruys eindigde VVV op de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en plaatste het zich voor de play offs om promotie naar de Eredivisie. In de eerste ronde van die play-offs werd Willem II uitgeschakeld na een bloedstollend tweeluik, waarna de formatie van Kruys in de tweede ronde Almere City trof. Nadat er in de eigen Koel gelijk werd gespeeld liep VVV een finaleplaats op een haar na mis toen het na verlenging en strafschoppen werd uitgeschakeld in Almere. Vervolgens bleef Kruys de club
afgelopen zomer trouw ondanks de verslechterde financiële situatie. Ook in het huidige seizoen is VVV onder zijn leiding nog altijd volop in de race voor een ticket voor de play-offs.

Mocht de Koelclub zich opnieuw plaatsen voor die play-offs dan zal dat dus het laatste kunstje worden van Kruys als trainer in Venlo. “Het was een hele moeilijke keuze, maar mijn gevoel zegt dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging”, licht Kruys zijn aanstaande vertrek toe. “Ik ben VVV enorm dankbaar voor de kans die ik hier heb gekregen en voor alles wat ik hier in mijn periode heb kunnen leren. Vanaf het eerste moment heb ik een heel warm gevoel gehad bij de club en de stad. Ik heb heel prettig samengewerkt met iedereen binnen VVV, maar zeker ook met de supporters en iedereen om de club heen. Ik heb altijd heel veel steun gevoeld en daar ben ik erg dankbaar voor. Ik ben er dan ook op gebrand om dit mooie avontuur goed af te sluiten. Samen met iedereen binnen en rondom de club gaan we nog steeds vol voor die play-offs.”

Interim technisch manager Marc van Hintum is Kruys dankbaar voor wat hij tot nu toe al betekend heeft voor de club. “We hadden Rick graag langer in Venlo willen houden, maar we respecteren zijn beslissing. Rick kwam hier binnen als een jonge trainer en heeft zich in een korte tijd ontzettend goed ontwikkeld tot een geliefde hoofdtrainer van VVV. Hij heeft de club altijd geholpen en is afgelopen zomer niet weggelopen toen de situatie van de club veranderde. Dat is typerend voor het karakter van Rick en ik ben ervan overtuigd dat hij met dat karakter tot het allerlaatste moment alles uit onze selectie zal halen”, aldus Van Hintum.

Ook assistent-trainer Frank Van Kempen vertrekt

Ook Frank van Kempen verlaat VVV-Venlo na dit seizoen. Het aflopende contract van de 52-jarige assistent-trainer wordt niet verlengd vanwege
de financiële situatie van de club.

Van Kempen keerde in de zomer van 2022 als assistent-trainer van hoofdtrainer Rick Kruys terug in Covebo Stadion – De Koel –, waar hij in de seizoenen 2012- 2013 en 2013-2014 ook al als assistent-trainer actief was. Het tweejarige contract van Van Kempen loopt komende zomer af en VVV heeft ervoor gekozen dat de nieuwe hoofdtrainer van volgend seizoen zal worden bijgestaan door één assistent-trainer in plaats van twee.

Interim technisch manager Marc van Hintum vindt het jammer dat VVV na dit seizoen afscheid moet nemen van Van Kempen en looft de assistent om zijn verrichte werk. “Frank is een zeer toegewijde assistent-trainer met heel veel kennis en ervaring. Daarmee is hij binnen de technische staf van VVV nog altijd heel belangrijk. Frank is daarnaast een fijn persoon om mee te werken en we gunnen hem dan ook het allerbeste voor de toekomst”, aldus Van Hintum. Ook Van Kempen betreurt zijn aanstaande vertrek bij de Koelclub. “Ik was heel graag gebleven, want ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en werk heel prettig samen met de mensen bij VVV. De situatie is echter zoals hij is en helaas betekent dat het einde van onze samenwerking”, vertelt Van Kempen. “Ik wil iedereen binnen de club alvast bedanken en de komende maanden zullen we er alles aan blijven doen om er een mooi einde van het seizoen van te maken.”

Bron en foto © VVV Venlo