Home Nieuws Sport Nieuws Rick Ketting tekent voor drie seizoenen bij VVV-Venlo

Rick Ketting tekent voor drie seizoenen bij VVV-Venlo

Rick Ketting © VVV-Venlo

Rick Ketting versterkt de defensie van VVV-Venlo. De 26- jarige centrale verdediger komt per direct over van het Finse FC Inter en tekent in Covebo Stadion – De Koel – een contract voor drie seizoenen.

Ketting is afkomstig uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en maakte in 2014 namens die club zijn debuut in het betaald voetbal. Dat deed hij uitgerekend tegen zijn nieuwe werkgever VVV, dat destijds met 1-0 verloor van Sparta. In de zomer van 2017 maakte Ketting de overstap naar Go Ahead Eagles om vervolgens anderhalf jaar later aan zijn avontuur in Finland te beginnen. Daar speelde hij eerst een jaar voor IFK Mariehamn voordat hij de transfer maakte naar FC Inter.

Terug in Nederland
Na drieënhalf jaar in Finland keert Ketting nu weer terug naar zijn geboorteland Nederland om aan de slag te gaan in Venlo, waar hij zijn
handtekening heeft gezet onder een contract tot medio 2025. Ketting sprak in Finland met Willem Janssen en Marc van Hintum en die gesprekken gaven voor hem de doorslag. “Ze hebben me verteld waarom ze me graag naar VVV wilden halen en dat gaf me veel vertrouwen”, licht Ketting zijn transfer toe. “Daarnaast heb ik ook een goed beeld van de club gekregen en ben ik ervan overtuigd geraakt dat dit de juiste volgende stap in mijn carrière is. Ik vind het erg mooi dat ik bij VVV de kans krijg om terug te keren op de Nederlandse velden.”

Gewenste defensieve versterking
In de persoon van Ketting heeft VVV de ervaren centrale verdediger gevonden die het zocht en daar is Technisch Manager Janssen blij mee. “Rick is een echte verdediger die goed is in de duels en kopkracht heeft. Bovendien was hij bij FC Inter aanvoerder en hij weet dus hoe hij leiding moet geven aan de defensie. In de gesprekken met hem zijn we ook overtuigd geraakt van zijn persoonlijkheid. Rick is een echte professional die er alles aan doet om beter te worden. Dat zijn precies de kenmerken waar we naar op zoek zijn voor nieuwe spelers van VVV.”

Bron en foto © VVV-Venlo

Vorig artikelHeracles Almelo versterkt zich met Sylian Mokono
Volgend artikel[Video] Vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale bij Videoland
Ik ben de eigenaar van Planetzone