Home Nieuws Sport Nieuws Rav van den Berg naar Middlesbrough

Rav van den Berg naar Middlesbrough

Rav van den Berg © PEC Zwolle Media

Rav van den Berg heeft een transfer naar Engeland gemaakt. De verdediger die vrijdag 19 jaar wordt gaat aan de slag bij het Engelse Middlesbrough, dat uitkomt in de Championship, het tweede niveau van Engeland.

Van den Berg maakte, net als zijn oudere broer Sepp, op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor PEC Zwolle. In de uitwedstrijd bij Vitesse mocht de speler zijn eerste minuten maken, aan het einde van het seizoen 2020-2021. Uiteindelijk kwam Van den Berg tot 32 officiële optredens in Zwolse dienst. Het contract van de speler liep nog door tot de zomer van 2024, maar een tussentijdse verlenging zag Van den Berg niet zitten.

Technisch directeur Marcel Boudesteyn reageert: ,,Rav is een jonge, talentvolle speler die we graag nog langer hier hadden gehouden. We hebben ook meerdere pogingen ondernomen om hem ook na komend seizoen in Zwolle te houden, maar Rav was vastbesloten om naar het buitenland te gaan. Dan is voor ons ook nu het moment om hem te transfereren zodat de club daar een mooie transfersom aan overhoudt en hij niet na komend seizoen transfervrij vertrekt. Daarnaast hebben we ook een doorverkooppercentage bedongen. Ik wil Rav bedanken voor zijn inzet bij PEC Zwolle en wens hem veel succes in Engeland.”

Rav van den Berg: ,,Bij PEC Zwolle heb ik de voetbalacademie doorlopen en mijn eerste minuten gemaakt in het betaald voetbal. Daarom zal deze club altijd bijzonder blijven voor mij. Ik heb bewust gekozen om naar het buitenland te gaan. De Engelse competitie spreekt mij ontzettend aan, zeker ook van wat ik heb gezien bij mijn broer. Ik kijk er dan ook naar uit om daar te gaan voetballen en wil iedereen bij PEC Zwolle bedanken voor de prachtige tijd die ik hier heb gehad.”

Bron en foto © PEC Zwolle Media