Home Nieuws Sport Nieuws Race Verstappen breekt records bij Ziggo en Vodafone

Race Verstappen breekt records bij Ziggo en Vodafone

© VodafoneZiggo

De Grand Prix in Zandvoort was zondag de best bekeken Formule 1 race ooit in Nederland: de race trok bijna 3,5 miljoen kijkers via Ziggo Sport (Select) en de app Ziggo GO. Ruim 425.000 mensen keken de race via de Ziggo GO app op hun mobiele telefoon of tablet. Zo konden kijkers de race volgen en gelijktijdig genieten van het mooie weer, bijvoorbeeld op het strand of het terras. Door het streamen van de Grand Prix werd er ook een data-record behaald op het mobiele netwerk van Vodafone.

Nog nooit keken zoveel Nederlanders naar de Formule 1. Het laatste record stond op 2,5 miljoen kijkers tijdens de Grand Prix van Bahrain op 28 maart 2021. In het piekmoment volgden ruim 425.000 Ziggo-klanten de race gelijktijdig via Ziggo GO. De Ziggo GO app is beschikbaar voor klanten van Ziggo met een abonnement voor interactieve tv. Zo kunnen zij overal in de EU live tv-kijken of gemiste programma’s terugkijken vanaf ieder mobiel apparaat. 

Het hoge aantal klanten dat de race live via hun mobiele apparaat keek zorgde voor een dataverbruikrecord op het mobiele netwerk van Vodafone. Dit nieuwe record ligt meer dan 15% hoger dan het laatste record dat ontstond tijdens de Grand Prix in Silverstone in juli 2021. 

GigaNet voorbereid op groter dataverbruik
GigaNet-klanten kunnen gelukkig onbekommerd van de netwerken gebruik blijven maken. De beschikbare capaciteit op het GigaNet is daarvoor ruim voldoende. VodafoneZiggo bereidt het netwerk continu voor op groeiend dataverbruik, om te blijven voldoen aan de wensen van de klanten. Grand Prix voor heel Nederland beschikbaar
Ziggo bood de uitzendingen van de Formule 1 Dutch Grand Prix in Zandvoort aan heel tv-kijkend Nederland gratis aan, ook voor klanten van andere telecombedrijven. Zo konden ook huishoudens zonder een Ziggo-abonnement het hele raceweekend thuis op tv mee beleven via Ziggo Sport Totaal. Op maandagavond 6 september is er voor heel Nederland om 22.30 uur nog een extra uitzending van de talkshow Formule 1 Café, waarin de overwinning van Max Verstappen centraal staat.  

Bron en foto © Ziggo

Vorig artikelKamerlid pleit voor strafbaar stellen makelaars
Volgend artikelTwitch Crowd Choice aangekondigd voor Life is Strange: True Colors
Ik ben de eigenaar van Planetzone