Home Nieuws Sport Nieuws PUMA en HYROX kondigen wereldwijde partnerschap aan

PUMA en HYROX kondigen wereldwijde partnerschap aan

© Puma / Hyrox

Sportbedrijf PUMA en HYROX, de grootste wereldserie voor fitnessraces, kondigen een wereldwijd partnerschap aan. Hiermee wordt PUMA de officiële partner voor kleding en schoenen voor alle HYROX-races van 2024 tot 2027.

PUMA is op lokaal niveau al partner van HYROX sinds de allereerste HYROX-race die in 2018 in Hamburg werd gehouden met 600 deelnemers. De nieuwe wereldwijde samenwerking met PUMA bewijst het enorme succes van HYROX.  Over de jaren heen is HYROX uitgegroeid tot de grootste serie fitnessraces en telt momenteel meer dan 175.000 deelnemers verspreid over meer dan 65 races wereldwijd.

Vanaf het huidig HYROX-seizoen tot 2027 gaat PUMA op alle HYROX-evenementen actief opereren. Door het ontwikkelen van een assortiment aan HYROX-kleding, waarbij gebruik wordt gemaakt van PUMA’s innovatieve Cloudspun-technologie met dryCELL-zweetafvoerende eigenschappen, gaat PUMA de prestaties van HYROX-deelnemers helpen verbeteren. Verder gaat PUMA bestaande schoenmodellen uitbrengen in HYROX colourways.  Dit worden onder andere de bekroonde Velocity NITRO™ 3, Deviate NITRO™ 3 en Deviate NITRO™ Elite 3. Tot slot worden de topatleten in de HYROX Elite 15 – het hoogst haalbare HYROX-niveau – exclusief ondersteunt met PUMA’s  nieuwste Deviate NITRO™ 3 hardloopschoen tijdens de races.

Arne Freundt, CEO van PUMA“Fitness heeft een nieuwe dimensie gevonden in HYROX en we zijn verheugd om het volgende hoofdstuk in ons verhaal samen te beginnen, waardoor de fantastische sport van fitnessraces naar een nog breder publiek wordt gebracht. PUMA en HYROX zijn al meer dan zes jaar pioniers in de sport op lokaal niveau, en naarmate de gemeenschap groeit, zullen we blijven samenwerken om innovatieve manieren te identificeren om consumenten te betrekken en een revolutie teweeg te brengen in de fitnesservaring voor concurrenten over de hele wereld.”

Christian Toetzke , oprichter van HYROX – “Dit partnerschap is een logische stap voor ons. PUMA heeft ons vanaf het eerste begin altijd ondersteund en we zijn blij dat een prestatie gedreven merk, in meerdere sportdisciplines, zal blijven innoveren en ons zal blijven ondersteunen bij het opbouwen van de wereldwijde sport van fitnessraces. Wij geloven dat deze stijl van trainen en competitie de optimale oplossing is voor de wereldwijde trainingsgemeenschap en PUMA zal een fantastische partner zijn om ons te helpen die boodschap de komende jaren te blijven verspreiden en versterken.” 

Hyrox
HYROX is een wereldwijde fitnessrace die toegankelijk is voor iedereen. Een HYROX-race bestaat uit acht ronden van 1 km hardlopen, gevolgd door één functionele beweging.  Ongeacht het fitnessniveau zijn er vier verschillende race divisies: Team Relay, Doubles, Individual Open en Individual Pro – waardoor het toegankelijk en uitdagend is, ongeacht je conditie of ervaring.