Home Nieuws Sport Nieuws PSV haalt Braziliaanse spits bij Benfica op

PSV haalt Braziliaanse spits bij Benfica op

PSV heeft zich op de laatste dag van de transferwindow versterkt met Carlos Vinícius. De 26-jarige Braziliaanse spits wordt voor twee seizoenen gehuurd van Benfica. PSV heeft tevens een koopoptie bedongen. Directeur Voetbalzaken John de Jong: ‘Met Vinícius voegen we directe kwaliteit toe aan PSV.’ De speler was vorige week nog meegereisd met de Portugese selectie maar speelde geen minuten in Eindhoven.

Complete spits
“We wilden graag een aanvaller met kwaliteit aan de selectie toevoegen en zijn blij dat dit met Carlos Vinícius gelukt is”, verduidelijkt De Jong. “Carlos is een complete spits, die in het bijzonder kracht en lengte aan onze aanvalslinie toevoegt. Een goede speler, die al lang op onze radar staat. De afgelopen dagen ontstond een mogelijkheid om hem naar PSV te halen en daar hebben we direct naar gehandeld”, aldus De Jong.

Carrière
Vinícius (Rio de Janeiro, 25 maart 1995) werd in Brazilië opgeleid door Santos FC, de club waar voormalig PSV-verdediger Alex ook speelde. Na periodes bij Palmeiras, AA Caldense en Anápolis-GO vertrok de aanvaller naar Portugal. Bij Real SC, een club uit de tweede competitie van Portugal, werd hij clubtopscorer en dat werd hij later in zijn loopbaan ook bij Rio Ave SC en Benfica. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Tottenham Hotspur, waar hij in 22 wedstrijden tot 10 doelpunten kwam. Eerder speelde Vinícius al voor Napoli en AS Monaco.

Misse  
“Mijn missie is helder: ik ben hier om doelpunten te maken en kampioen te worden“, zegt de Brazilaanse aanvaller in een eerste reactie. “Ik ben erg blij om hier te zijn en wil iedereen bedanken voor de hartelijke ontvangst die ik vandaag heb gekregen. Mijn eerste indruk van PSV is goed. In Brazilië kennen we de club natuurlijk vanwege alle landgenoten die hier speelden en spelen. Ook heb ik met André Ramalho en Bruma gesproken over PSV. Ik voel me welkom en kijk ernaar uit om er samen met iedereen die de club een warm hart toedraagt een mooie periode van te maken.”

Bron © PSV Foto © PlanetZone

Vorig artikelsc Heerenveen huurt Musaba van AS Monaco
Volgend artikelRKC Waalwijk voegt Jens Teunckens toe aan keepersgilde
Ik ben de eigenaar van Planetzone