Home Nieuws Sport Nieuws PEC Zwolle en Mike Hauptmeijer langer met elkaar door

PEC Zwolle en Mike Hauptmeijer langer met elkaar door

Mike Hauptmeijer © PEC Zwolle Media

PEC Zwolle heeft het aflopende contract met doelman Mike Hauptmeijer verlengd tot medio 2025. De 26-jarige Hauptmeijer doorliep de gehele jeugdacademie en begint daardoor komend seizoen aan zijn vijftiende jaar in Zwolle.

Al sinds het seizoen 2016-2017 zit de doelman bij de eerste selectie, destijds als stand-in voor Mickey van der Hart en Kevin Begois. In 2018 maakte Hauptmeijer zijn debuut voor PEC Zwolle. Doordat Diederik Boer, zijn huidig keeperstrainer, een duel geschorst was, schoof hij door achter invaller Van der Hart. Toen die in de daaropvolgende wedstrijd uit bij PSV ook een rode kaart kreeg voorgehouden, maakte Hauptmeijer op 20-jarige leeftijd prompt zijn debuut.

Afgelopen seizoen kwam Hauptmeijer drie wedstrijden in actie voor de Blauwvingers. Na een schorsing van eerste keeper Jasper Schendelaar, verdedigde de uit Lemelerveld afkomstige sluitpost het doel uit bij FC Dordrecht. Ook in de bekerwedstrijden tegen HHC Hardenberg en Feyenoord speelde hij.

Mike Hauptmeijer over zijn contractverlenging: ,,PEC Zwolle is mijn club en ik ben dan ook heel blij dat mijn contract met twee jaar is verlengd. Op trainingen ligt het niveau hoog, wat alleen maar ten goede komt aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen in de Eredivisie waar ik uiteraard voor mijn kans zal gaan.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn: ,,Mike is een betrouwbare keeper, die de club van haver tot gort kent en goed in de groep ligt. Mike werkt samen met Diederik en de andere keepers keihard om elke dag beter te worden. Ik wens Mike ook in zijn achtste seizoen bij de eerste selectie veel succes.”

Bron en foto © PEC Zwolle Media