Home Nieuws Sport Nieuws PEC Zwolle beloond Tristan (19) met contract

PEC Zwolle beloond Tristan (19) met contract

Tristan van Gilst © PEC Zwolle media

Voor Tristan van Gilst wordt 2022 mooier en mooier. De aanvaller maakte afgelopen seizoen op 19-jarige leeftijd zijn debuut voor PEC Zwolle in de Johan Cruijff ArenA op bezoek bij Ajax. Ruim twintig minuten speeltijd kreeg de speler van PEC Zwolle O21 van trainer/coach Dick Schreuder. Nu tekent Van Gilst zijn eerste contract voor de duur van één seizoen met een optie voor nog een jaar.


Van Gilst had nog niet bij de wedstrijdselectie gezeten toen hij door Schreuder voor het eerst werd meegenomen voor de uitwedstrijd tegen Ajax op de laatste dag van april. Twintig minuten voor tijd mocht de aanvaller, die in de jeugd uitkwam voor FC Aalsmeer en AFC, zijn opwachting maken.


Tristan van Gilst: ,,Het klopt dat dit tot nu toe een prachtig jaar voor me is. Debuteren op bezoek bij Ajax was natuurlijk een droom die uitkwam. Dat ik nu ook mijn eerste contract heb mogen tekenen maakt alles nog specialer. Ik ben vastberaden om hard te blijven werken en het vertrouwen dat de club me geeft uit te betalen.”


Technisch directeur Marcel Boudesteyn: ,,Tristan heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Sinds hij bij de PEC Zwolle Voetbalacademie zit heeft hij zich direct laten zien en dat heeft zelfs geleid tot zijn debuut vorig seizoen. Maar het echte werk begint natuurlijk nu pas met zijn eerste contract en de dagelijkse trainingen met de eerste selectie. Ik wil Tristan heel veel succes toewensen voor komend seizoen, waarin hij nog beter zal gaan worden.”

Bron en foto © PEC Zwolle Media

Vorig artikel[Video] Paris Saint-Germain onthult thuisshirt voor het seizoen 2022-2023
Volgend artikelDefinitief: Helmplicht op snorfiets vanaf 1 januari 2023
Ik ben de eigenaar van Planetzone