Home News OM eist 9 jaar cel tegen voetballer Quincy Promes voor invoeren drugs

OM eist 9 jaar cel tegen voetballer Quincy Promes voor invoeren drugs

Het OM, openbaar Ministerie, eist negen jaar cel tegen voetballer Quincy Promes (32) voor het invoeren van 1362 kilo cocaïne. Medeverdachte Marylio V. was in tegenstelling van Quincy promes wel in de rechtzaal aanwezig en hoorde acht jaar cel eisen. V. wordt ook witwassen van 17.000 euro verweten.

,,Promes lijkt zich onaantastbaar te wanen in Rusland of daarbuiten.” Volgens het OM had Promes zelfs een leidende rol, vandaar dat de strafeis tegen hem het zwaarst uitpakt.

Quincy Promes voetbalt bij Spartak Moskou. Rusland en Nederland hebben overigens geen uitleveringsverdrag.Zolang hij in Rusland blijft, is hij relatief veilig. Promes kon om die reden ook nooit verhoord worden door justitie. Volgens Russische media is Promes wel meegegaan met zijn club Spartak Moskou op trainingskamp naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Al eerder werd bekend dat Promes dat van plan was en dat hij een visum voor de VAE heeft weten te krijgen, wat de kans op arrestatie en uitlevering nihil maakt. Naast deze zaak lopen er nog 2 rechtzaken tegen hem.

De ex-ajaxcied speelt sinds 2021 in Rusland en zijn contract wordt naar alle waarschijnlijkheid zelfs verlengd tot 2025

Bron: OM